Annonce:
Annonce:

Advokat anmeldt i Lisa-sagen

En person har anmeldt en interessekonflikt i Lisa-sagen, som nu skal undersøges. En af de drabsmistænktes advokater har fortid i organisationen, der var med til at finde den dræbte svenske pige

Helena Svärd - dengang hun stod i spidsen for 'Missing People'. (Foto: Anders Ylander)
Helena Svärd - dengang hun stod i spidsen for 'Missing People'. (Foto: Anders Ylander)
Annonce:
Følg Krimi

En advokat, der tidligere på året stod i spidsen for en afdeling af frivilligorganisationen Missing People, kan ikke forsvare en drabsmistænkt i en sag, hvor netop Missing People har spillet en rolle.

Det mener i hvert fald en privatperson, der har anmeldt forsvarsadvokaten Helena Svärd til byretten i Skaraborg. Anmelderen vil have Svärd 'diskvalificeret' som forsvarer i sagen, skriver Expressen.

- Gad vide, om ikke Helena Svärds (tidligere) forbindelse til Missing People kan betragtes som en interessekonflikt. Hun har i sin egenskab som formand været involveret i vigtige beslutninger i Missing Peoples arbejde, hun kender Missing Peoples svagheder og styrker. Hun kan endda have kontakter i organisationen, som har givet hende oplysninger om eftersøgningen/fundet/tippet, skriver anmelderen.

Lisa-drabet: Politiet har afspærret nyt område

Annonce:

Det var blandt andet på baggrund af et fund gjort af organisationen Missing People, som består af frivillige, at politiet natten til lørdag fandt Lisa Holms lig ved en lade. Helena Svärd var en del af organisationen - som formand og kasserer - så sent som i marts, beretter svenske medier.

Selv mener forsvarsadvokaten dog ikke, der er grundlag for at fjerne hende fra sagen.

- Jeg har modtaget en anmodning om diskvalifikation, og jeg har svaret, at jeg ikke mener, at der er en interessekonflikt. Det er min faste overbevisning, siger advokaten, som repræsenterer den ældste af de to litauiske brødre, der er sigtet i sagen.

Lammet af sorg: Læs venindernes gribende afsked med Lisa

I en mail til retten uddyber hun:

- Jeg kan ikke se, hvordan mit engagement i Missing People kan påvirke min rolle som forsvarer eller kompromittere min loyalitet over for min klient.

Hun nægter samtidig over for Expressen, at hun er i besiddelse af oplysninger i sagen, som politiet ellers helst ikke så, at hun kendte til.

- Hvis jeg bliver opmærksom på, at der er noget, der kan udgøre en interessekonflikt, så træder jeg tilbage med det samme. Men i øjeblikket kan jeg ikke se noget, siger Helena Svärd.

Annonce:

Sagen skal nu undersøges af anklagemyndigheden, som er blevet bedt om at behandle sagen som en hastesag. Indtil da fortsætter Helena Svärd som forsvarsadvokat for den 35-årige mand.

Anholdte brødre delte dansevideo under Lisa-jagt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: