Advokat dømt for at snuppe 1.289.000 kroner fra dødsbo

En 61-årig advokat fra Hellerup overførte penge fra klientkontoen til sin egen bankkonto i flere omgange under behandlingen af to dødsboer tilbage i 2010-2011

En 61-årig advokat fra Hellerup er blevet idømt ni måneders betinget fængsel for underslæb mod to af sine klienter.

Det oplyser anklagerfuldmægtig ved Nordsjællands Politi, Anne-Mette Wedell Serup, til Ekstra Bladet.

Ud over fængselsstraffen, der altså ikke skal afsones, hvis advokaten holder sig fra ny kriminalitet i en periode, blev advokaten også frataget sin ret til at udøve advokatvirksomhed.

Den 61-årige nægtede sig under sagen skyldig i underslæb, selv om han erkendte, at han havde overført penge til forskellige konti og også til sin firmakonto.

- Men advokaten fortalte i retten, at han ejede en andelslejlighed, og at han derfor ikke manglede penge, siger Anne-Mette Wedell Serup.

Har betalt penge tilbage
Det var en advokat, som havde overtaget sagen for familien til en afdød, der meldte den 61-årige til politiet. Fra den ene klients konto var forsvundet 720.500 kroner. Fra den anden 568.500 kroner.

En kvindelig arving vidnede i retten og gav udtryk for, at familien ser frem til at få afsluttet boet snart. Indtil videre har familien måttet vente i mere end seks år.

Den 61-årige har betalt de penge tilbage til sine klienter, som han havde taget.

Slap med betinget straf
Anklageren havde krævet halvandet års ubetinget fængsel. Men dommeren lagde til grund, at sagen har været ualmindeligt længe undervejs, siden den blev meldt til politiet i februar 2014, og indtil der blev rejst tiltale i november 2016. Den kendsgerning sammenholdt med, at den 61-årige har en uplettet straffeattest gjorde, at manden slap med en betinget straf.

Anne-Mette Wedell Serup er imidlertid tilfreds med, at manden blev dømt.

- En advokat besidder en særlig betroet stilling. Det er vigtigt, at klienterne kan have tillid til, at advokater ikke uretmæssigt bruger af klienternes penge på klientbankkontoen. Derfor er jeg også tilfreds med rettens afgørelse, siger Anne-Mette Wedell Serup.

Anklagemyndigheden vil nu overdrage sagen til statsadvokaten med henblik på eventuel anke. Den 61-årige har udbedt sig betænkningstid, inden han beslutter sig for, om han vil modtage dommen.