Advokat-drab: Nu skal morfar i retten

67-årig mand havde planlagt forløbet, inden han affyrede riffel i fogedretten i København. En blev dræbt og en anden såret

Anders Lindholdt mistede livet, da en 67-årig mand affyrede skud i Fogedretten i København. (Privatfoto)
Anders Lindholdt mistede livet, da en 67-årig mand affyrede skud i Fogedretten i København. (Privatfoto)
Følg Krimi

Midt i marts skal en 67-årig mand forklare en dommer og to domsmænd, hvorfor han sidste efterår dræbte en advokat i et retsmøde i fogedretten i København.

Manden har tidligere tilstået, at han affyrede en riffel mod advokat Anders Lindholt og mod sin tidligere svigersøn.Sidstnævnte blev livsfarligt såret, mens advokaten mistede livet. Skyderiet skete onsdag 16. september.

Efter drab i retssal: Nu skal tilhørere tjekkes i døren

Forbrydelsen var med til at give sikkerhedsforholdene ved domstolene øget opmærksomhed. For nylig besluttede regeringen at gøre forsøg med at forbedre sikkerheden ved enkelte byretter, men det er dog langt fra nok, mener landets dommere.

I et retsmøde skulle fogedretten behandle en strid mellem den 67-åriges datter og hendes tidligere mand om samværet med deres fælles barn.

Advokat blev dræbt i retten: Nu fortsætter samværssagen

Allerede om mandagen havde morfaren planlagt, hvad der skulle ske, har han tidligere fortalt politiet. Han havde fået fuldmagt til at deltage i retsmødet på datterens vegne.

Han savede løbet på sin riffel over, så våbnet kunne være i tasken. Og om morgenen kørte hans hustru ham til fogedretten.

I et brev forklarede han handlingen med, at han ville 'befri' datter og barnebarn fra den tidligere svigersøn - 'for han har kørt os ned'.

Artiklen fortsætter under billedet

I alt nåede han at affyre seks skud, før han kort efter blev anholdt. Angiveligt var det hans hensigt også at tage sit eget liv.

Hele det dramatiske forløb blev optaget af en medbragt diktafon. Her kan man høre, hvordan den 67-årige beklager, at han ikke havde taget flere patroner med.

Opgøret om samvær med det treårige barn havde udviklet sig til en bitter strid. Det havde stået på i et års tid.

Advokat blev dræbt i retten: Nu fortsætter samværssagen

Ved en tidligere lejlighed kom morfaren og advokat Lindholt nærmest i håndgemæng, har en dommer sagt i forbindelse med politiets efterforskning.

Sagen skal nu afgøres af en domsmandsret på Frederiksberg. Retsmødet finder sted 16. marts, oplyser anklagemyndigheden i Københavns Politi.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.