Annonce:
Annonce:

Advokat frifindes for at have opsøgt fængslet mand

En advokat var tiltalt for et arrestbesøg hos en rumænsk mand, som han ikke længere var sat til at forsvare

Annonce:
Følg Krimi

En advokat fra København slipper for yderligere repressalier, efter at han tilbage 2015 opsøgte en varetægtsfængslet mand i arresten.

Tidligere er Advokatnævnet nået frem til, at advokatens adfærd i sagen skulle straffes med en bøde på 40.000 kroner. Vurderingen var, at manden groft havde handlet i strid med god advokatskik.

Tirsdag har Retten i Helsingør besluttet, at der rent strafferetligt ikke er noget at komme efter. I den forbindelse bemærker specialanklager Margit Wegge, at grundlaget i de to sager dog ikke er helt identisk.

Forløbet drejer sig om en af de formodede hovedmænd i et stort kompleks om udnyttelse af fattige rumænere.

I en periode havde den nu frifundne advokat fået til opgave at repræsentere den rumænske hovedmand, men på et tidspunkt mistede han opgaven, da han ikke kunne finde plads i kalenderen til at møde i sagen.

Ikke desto mindre valgte advokaten efterfølgende at sende en advokatfuldmægtig på besøg hos klienten i Helsingør Arrest.

Ifølge anklagemyndigheden misbrugte advokaten på den måde sin stilling til at krænke det offentliges ret. Men Retten i Helsingør er altså uenig.

Under sagen har advokaten hævdet, at besøget skete af ren omsorg, da han frygtede, at den fængslede ville begå selvmord.

- Da jeg selv var på vej til en sag i Aarhus, fandt jeg det rigtigst at sende min medarbejder ud for at tale ham til ro i cellen. Jeg var bekymret for manden, sagde advokaten ifølge Helsingør Dagblad.

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes til landsretten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: