Advokat i voldtægtssag: Måske fortrød pige sex med drenge

En omstridt sag om påstået voldtægt ved en fest bunder muligvis i piges moralske tømmermænd, mener forsvarere

Følg Krimi

En af de senere års mest omdiskuterede voldtægtssager skulle aldrig have været rejst.

Det mener forsvarerne for tre unge mænd, der er anklaget for tilbage i 2014 at have forgrebet sig på en 17-årig pige under en fest i Herfølge.

I april blev de i dag 19-årige mænd alle frifundet for anklagen om voldtægt og forsøg på voldtægt. Men dommen blev anket til landsretten.

I forbindelse med ankesagen fraråder de tiltaltes advokater samstemmende, at retten i sin afgørelse stoler på pigen.

- Man er nødt til at tænke over, hvorfor hun anmelder det her, sagde advokat Carsten Brix torsdag eftermiddag i Østre Landsret.

Både han selv og hans kolleger anser det som værende sandsynligt, at pigen efter festen vågnede op med moralske tømmermænd.

- Man kan ikke udelukke, at hun gerne har villet finde en forklaring på, hvorfor hun havde sex med flere drenge. Jeg ved godt, at det kan forekomme stødende, men jeg synes faktisk, at det er et reelt spørgsmål, lød det fra advokat Simon Carsten Hauch.

I retten har de tiltalte erkendt, at de i varierende grad var sammen med pigen. Alle hævder imidlertid, at hun var helt med på den.

Omvendt påstår anklagemyndigheden, at hun var så påvirket af alkohol og mangel på insulin, at hun ikke var i stand til at sige fra.

Det mener forsvarsadvokaterne dog ikke at have set beviser for. Blandt andet har Retslægerådet ikke med sikkerhed kunnet bekræfte, at mangel på insulin og den alkohol, hun havde drukket, har haft betydning for hendes eventuelle mangel på bevidsthed.

Hertil kommer, at pigen ifølge hendes egen tvillingsøster i forbindelse med festen udadtil kan have virket som en normal og glad pige - omend noget fuld.

- Hvis hendes tvillingsøster - om nogen - ikke er i stand til at se, om hun ville kunne modsætte sig, hvordan skulle min klient så kunne det? Det synes jeg ikke er rimeligt at kræve, sagde advokat Simon Carsten Hauch.

Da Retten i Roskilde tilbage i april frifandt de tiltalte, medførte det landet over demonstrationer og en offentlig debat om, hvorvidt et nej overhovedet er nødvendigt i en voldtægtssituation.

Østre Landsret ventes at afsige dom på mandag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale