Advokat om massemorder: Det farligste menneske, jeg har haft med at gøre

Brennan McCarthy fortæller, at han er blevet chikaneret af den gerningsmand, der formodes at stå bag massakren på en amerikansk avis

Se øjeblikket, hvor massemorderen fra Maryland bliver anholdt. Video: AP
Følg Krimi

- I det øjeblik, jeg hørte om skyderiet på the Capital Gazette, sagde jeg til min kone: 'Det er Jarrod Ramos'. Det overraskede mig ikke spor. Det eneste spørgsmål var, hvor han ville komme først: Mit hus eller deres redaktion.

Sådan lyder det fra den amerikanske advokat Brennan McCarthy i et interview med USA Today efter skyderiet på den amerikanske avis i staten Maryland. Her trængte den 38-årige Jarrod Ramos torsdag ind og dræbte fire journalister og en annonce-sælger i det, som politiet har kaldt et målrettet angreb.

- Denne fyr var den farligste person, jeg nogensinde har haft med at gøre i retssystemet. tilføjer advokaten.

Her er de dræbte. Foto: AP
Her er de dræbte. Foto: AP
 

Dømt for chikane
Ramos havde en flerårig fejde med avisen, som startede i 2011, hvor han erkendte sig skyldig i og fik en betinget dom for at have chikaneret en tidligere gymnasiekammarat.

Efterfølgende bragte avisen Capital Gazette en artikel om stalkingen 'Jarrod wants to be your friend', og det fik Ramos til at hive avisen i retten for bagvaskelse. Den sag blev dog afvist af retten.

Her bliver massemorderen fra Maryland pågrebet

Sagde vanvittige ting
Det var Brennan McCarthy, der i sin tid repræsenterede den chikanerede kvinde, og over for USA Today beskriver han sagen som 'den værste sag om chikane og stalking', han har haft med at gøre i sin karriere.

- Han kommunikerede over telefonen, på skrift, på Facebook, på messenger og sagde vanvittige ting som 'du burde slå dig selv ihjel'. Han skrev til hendes arbejdsplads, hvor han skrev, hun var en 'bipolær drukkenbolt', som de burde fyre. Hun mistede faktisk sit job.

Advokaten fortæller, at Ramos i 2013 kontaktede kvinden igen og krævede, at hun gav ham al materiale fra den gamle sag, fordi han skulle bruge det i kampen mod avisen.

Ekstremt bange for at han ville skade familien
Det endte med, at Brennan McCarthy sagde ja til at være mellemmand i kontakten af hensyn til sin gamle klient.

- Så vendte han sin besættelse mod mig, og han begyndte at chikanere min søster og min familie, fortæller McCarthy, der i løbet af interviewet gentager igen og igen, at ingen andre nogensinde har skræmt ham som Ramos gjorde.

- Jeg var ekstremt bange for, at han ville gøre noget ved mig, eller familien.

De vidste han var farlig
Angrebet på The Capital Gazette er et af de mest blodige angreb på journalister i USA's historie. Ramos trængte ind i avisbygningen om eftermiddagen og begyndte at skyde på sine ofre i redaktionslokalet.

Her søgte journalister dækning under deres skriveborde og tryglede på sociale medier om, at nogen skulle komme dem til hjælp.

Den lokale politichef Timothy Altomare siger, at en ransagning i Ramos' hjem afslørede, at han havde planlagt sit angreb, og at det våben, han brugte, var købt lovligt.

Vred og besat
Brennan McCarthy siger om Ramos, at han er så vred og besat, som noget menneske kan være, og betragter alle, der går imod ham, som en fjende i krig. Massemorderen blev aldrig dømt for chikanen mod McCarthys familie.

38-årig sigtes for drab på fem på avisredaktion i USA

- Han var klog. Han var ikke dum, og han vidste, hvordan han skulle holde balancen mellem at skræmme folk og fremsætte trusler, der kunne få ham i fængsel.

- Han var derude som en stille trussel, og det er det værste, for der er ikke nogen lov, der kan forhindre ham i at gøre noget, du tror, han måske kan finde på. The Capital var i samme båd. De vidste, hvor farlig han var.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.