Advokat rykker for afklaring i chikanesag fra Mariager

En mand har i 429 dage været sigtet for chikane mod et lesbisk par fra Mariager. Nu vil han have en afklaring.

Efter 429 dage som sigtet vil det snart blive afgjort, om Carsten Anhøj også skal tiltales for chikane og hærværk mod et lesbisk par i Mariager.

Det forsikrer anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi, efter at den sigtedes advokat, Kåre Pihlmann, har rykket for en afklaring i sagen.

- Det er muligt, at politiet har brug for en afsluttende afhøring af min klient. Men anklagemyndigheden har stillet en hurtig afklaring i udsigt, siger advokaten til Ritzau.

Kåre Pihlmann forventer og håber på, at afklaringen kommer inden for "ganske få uger".

Dokumentar "Løgn eller chikane i Mariager", som blev sendt på DR1 mandag aften, har kastet yderligere lys over sagen fra Mariager.

Den blev landskendt i 2014, da 300 mennesker fra hele landet deltog i en sympatidemonstration for et lesbisk par, som havde anmeldt talrige tilfælde af både fysisk og telefonisk chikane.

Parret anmeldte for eksempel ubehagelige opkald på alle tider af døgnet, og at der blev kastet affald ind over deres hæk.

Men DR-dokumentaren betvivler anmelderen Tulle Krøyers troværdighed, og at chikanen overhovedet har fundet sted.

Carsten Anhøj blev sigtet på baggrund af et vidneudsagn fra den ene halvdel af parret, Tulle Krøyer, som hævder at have set ham true hende.

- Det har påvirket ham, at mediedækningen har været så ensidig. Frem til DR's dokumentar har historien været at fremstille kvindens syn på sagen. Det har været entydigt negativt, siger Kåre Pihlmann til Ritzau.

Chefanklager Anne Marie Roum Svendsen siger til Ritzau, at sagen selvfølgelig snart skal have sin afslutning.

Sagen har ifølge chefanklageren blandt andet varet så længe, fordi det er mere omfattende at efterforske en sag, der ser ud til at være en hadeforbrydelse, end noget der er gement hærværk.

Derudover er der løbende dukket nye oplysninger op fra mange sider, som politiet kigget nærmere på.

- Nogle ting tager bare meget lang tid. Men 429 dage er selvfølgelig for meget, og vi kommer snart med en afgørelse, siger Anne Marie Roum Svendsen.