Advokat til Ekstra Bladet: Malthe skuffet efter retsmøde

Den 24-årige dansker må rejse tomhændet hjem efter resultatløst retsmøde i New York. Sagen er udskudt til juni

Malthes venner og familie samt pressen var mødt talstærkt op i Københavns Lufthavn, da den unge pædagogstuderende vendte hjem til Danmark i november 2014. Se interview med Malthe her

Malthe Thomsen, 24, forlod skuffet retten i New York mandag, da hans erstatningssag over falske pædofilianklager endte uden resultat.

Det oplyser hans advokat, Jane Fisher-Byrialsen, til Ekstra Bladet.

- Han havde selvfølgelig håbet på et forlig og er derfor skuffet. Men han er indstillet på at forsætte kampen, siger Jane Fisher-Byrialsen efter det syv timer lange retsmøde.

Malthe Thomsen har krævet cirka 48 millioner i erstatning, efter at han for knap to år siden blev udsat for falske anklager om pædofili under et praktikforløb i en børnehave på Manhattan i New York.

Malthe Thomsen vender nu næsen hjem mod Danmark i næste uge - uden anklager og zoneforbud på skuldrene. I baggrunden en af de legepladser, han ikke måtte nærme sig, da han gik rundt med fodlænke på. 
(Foto: Thea Pedersen) Krimi Malthe Thomsen: Jeg nægtede at lægge mig i fosterstilling

Jane Fisher-Byrialsen fortæller, at Malthe Thomsen mandag kom ansigt til ansigt med kvinden, en tidligere kollega, der havde rettet de falske anklager mod ham.

- Det var første gang, han så hende igen. De kommunikerede ikke, men sad bare et par meter fra hinanden, siger Jane Fisher-Byrialsen.

- Hvordan håndterede Malthe den situation?

- Det er min opfattelse, at det ikke var så behageligt for ham. Han sad jo over for en person, der var kommet med store løgne om ham. Men han klarede det godt, siger advokaten over telefonen.

Malthe Thomsen taler med pressen efter sin løsladelse fra fængslet i USA. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Malthe Thomsen taler med pressen efter sin løsladelse fra fængslet i USA. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Jane Fisher-Byrialsen, der har været advokat for danskeren gennem hele forløbet, siger, at hun efter det resultatløse retsmøde mandag har givet New York City et sidste tilbud for at indgå et forlig i sagen.

Hun må ikke oplyse, hvad kravet nu lyder på, men New York City har indtil på fredag til at svare på tilbuddet - hvis der ikke indgås forlig, fortsætter sagen i juni.

- Men da behøver Malthe ikke at være til stede i retten, siger Jane Fisher-Byrialsen.

Samfund TV: Her falder Malthe i familiens arme

Efter de falske anklager om pædofili i juni 2014, blev Malthe Thomsen anholdt. I første omgang tilstod han overgrebene, fordi politiet under afhøringen påstod at have en video, som beviste, at han havde forgrebet sig på børn. Det viste sig ikke at være rigtigt.

I november 2014 valgte anklageren i New York at frafalde sigtelsen mod den unge pædagog-studerende, da man vurderede, at der ikke var beviser til at rejse tiltale.

I april 2015 indgav Malthe Thomsen et erstatningskrav mod den kvindelige kollega, politiet samt anklageren i New York på syv millioner dollar, hvilket svarer til omkring 48 millioner kroner.

Krimi Malthe: Hende, der anmeldte mig, er skør

Set med danske briller er der tale om et astronomisk erstatningskrav, men det er helt efter bogen i USA, forklarer Jane Fisher-Byrialsen.

- Loven kræver, at vi putter et beløb på. Vi har kigget på sager, der ligner denne her, og vi ligger nogenlunde i midten (med hensyn til beløbets størrelse, red.). Men vi ønsker at indgå forlig, og så er det klart, at der er diskussioner, hvor beløbet går ned ad, siger hun til Ekstra Bladet.

Hvis det ikke lykkes for advokaten at indgå forlig med de øvrige parter, vil erstatningssagen blive afgjort ved en domstol med en jury. Det kan ske allerede i starten af næste år, vurderer hun.

Advokat Jane Fisher-Byrialsen. (Foto: AP)
Advokat Jane Fisher-Byrialsen. (Foto: AP)