Advokat tiltalt: Lavede falsk bevis i spektakulær drabssag

Advokat nægter at have sendt postkort, der angiveligt var fra myrdet storsvindler i voldsom sag uden lig

Advokaten er tiltalt for at have fabrikeret falsk bevis i sagen om bøssegangsterdrabet.
Advokaten er tiltalt for at have fabrikeret falsk bevis i sagen om bøssegangsterdrabet.

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): En forsvarsadvokat og hans hustru sidder her til formiddag på anklagebænken ved Retten i Næstved tiltalt for bevisforvanskelse.

Begge nægter sig skyldige.

De to, der er beskyttet af navneforbud, har ifølge politiet forsøgt at få politi og domstole til at tro, at en forsvundet mand slet ikke var død.

Liget af den 40-årige stor-svindler Henrik Haugberg Madsen er aldrig fundet, efter at han i november 2010 blev skudt i et feriehus på Enø, hvorefter liget blev parteret og skaffet af vejen.

Hans tidligere ægtefælle Bo Madsen, 45, og den tidligere narko-dømte Claus Stokholm Larsen, 50, afsoner nu 13 og 15 års fængsel for mordet, efter at Østre Landsret nedsatte straffene fra Retten i Næstved på 14 og 19 års fængsel.

Det var umiddelbart forud for, at ankesagen skulle for i landsretten, at advokaten sammen med sin kæreste angiveligt fabrikerede det bevis, som skulle vildlede politiet og domstolene til at tro, at Henrik Haugberg Madsen stadig var i live, og at Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen dermed var uskyldige.

Bøssegangster-dramaet: Den perfekte forbrydelse eller pure opspind

Hilsen fra Frankrig
Beviset var et postkort sendt fra Saint Paul de Vence i Sydfrankrig i maj 2013 til Bo Madsen i Vestre Fængsel med Henrik Haugberg Madsens forfalskede underskrift.

Brevet havde et blåt 20 cents frimærke påklistret, og det var poststemplet 11. maj 2013.

'Lige en hilsen fra St. Paul de Vence, hvor jeg bor engang imellem, når jeg ikke er i Spanien. Kunne du i øvrigt ikke sende dit kontonummer i Vestjysk Bank, så jeg kan overføre de 500.000 euro, jeg skylder dig', stod der på postkortet.

Men politiet afslørede, at postkortet var falsk, og det fik ingen indflydelse på nævningesagen i Østre Landsret.

Som det første punkt valgte statsadvokaten i landsretten dengang at præsentere postkortet sammen med politiets beviser i sagen. Det viste sig, at politiet allerede havde sigtet advokaten og dennes hustru for bevisforvanskelse. Politiet havde blandt andet fundet hustruens dna på bagsiden af det frimærke, der sad på postkortet.

Så faldt hammeren

Afgav forklaring i retten
Siden nægtede advokaten at tale med politiet om sagen, og der måtte holdes et såkaldt indenretsligt forhør for i det hele taget at få advokaten til at svare på politiets spørgsmål i sagen. Det skete senere ved Retten i Næstved. Her ønskede advokaten og hustruen kun at udtale sig, hvis dommeren lukkede dørene.

Det skete, men landsretten omgjorde senere beslutningen om dørlukning med den begrundelse, at det ikke er muligt at lukke dørene alene af den grund, at sigtede ellers ikke vil udtale sig.

Under sagen om drabet på Henrik Haugberg Madsen vidnede den nu tiltalte advokat. Dengang kom det frem, at advokaten kendte Bo Madsen i forvejen, og at de indimellem besøgte hinanden i Sydfrankrig.

Ifølge anklageskriftet var advokaten og hans kæreste også lidt for tæt på de to drabsdømte og havde ulovlige kontakter med dem.

Tiltale: Advokat bag falsk bevis, der skulle frifinde to mordere

Gav ham et Rolex-ur
Under den første nævningesag ved retten i Næstved, hvor advokaten var indkaldt som vidne, tog advokaten ulovligt kontakt med Claus Stokholm Larsen i en pause, snakkede med ham og forærede ham et ur, lyder tiltalen.

Claus Stokholm Larsen var som varetægtsfængslet underlagt brev- og besøgskontrol, og derfor måtte advokaten ikke kontakte ham uden tilladelse.

Advokaten har tidligere forklaret om episoden, at han gav Claus Stokholm Larsen en kopi af et Rolex-ur, da Larsen ledsaget af to betjente gik forbi på gangen, og han spurgte advokaten, om han ikke kunne undvære et Rolex til en fattig mand.

Advokatens kæreste er endvidere tiltalt for, at hun gennem knapt to måneder ulovligt holdt kontakt med Bo Madsen i Vestre Fængsel ved adskillige gange at ringe til ham på en indsmuglet mobiltelefon.

Under retssagen mod advokaten og hans kæreste, der netop er startet ved retten i Næstved, kræver statsadvokaten, at advokaten frakendes retten til at drive advokatvirksomhed 'indtil videre'.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra advokaten til statsadvokatens tiltale mod ham.

Ekstra Bladet følger sagen ved Retten i Næstved.