Advokat: Yahya Hassan i sultestrejke i fængslet

Den 20-årige digter har indledt sultestrejke i protest over manglende behandling af skader efter en trafikulykke

Yahya Hassans stedfortrædende forsvarer, Hanne Ziebe, kommenterer det lukkede grundlovsforhør den 21. marts

Digteren Yahya Hassan, der sidder varetægtsfængslet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse, er gået i sultestrejke.

Det oplyser hans forsvarsadvokat, Claus Bonnez, i en e-mail til Ritzau.

Sultestrejken er indledt i protest over den behandling, som Yahya Hassan har fået efter anholdelsen i Hasle ved Aarhus 20. marts.

- Han sidder fortsat i en fængselscelle med ubehandlede skader efter en trafikulykke midt i februar. Han har smerter mange steder, herunder fra et brækket håndled, og et brækket ribben, skriver Claus Bonnez.

22. marts udsendte Yahya Hassan selv et desperat nødråb fra sin celle:

- Jeg sidder i en arrest med brækket kraveben og brækket håndled hjælp skal opereres i hånden har brug for hjælp hjælp mig, lød opdateringen på hans Facebook-profil.

(Privatfoto) Krimi Mobil i cellen? Desperat råb om hjælp fra Yahyas Facebook-profil

 

I forbindende med Vestre Landsrets stadfæstelse af varetægtsfængslingen protesterede Claus Bonnez på vegne af sin klient over, at Yahya Hassan ikke kunne få behandlet sit håndled.

Og smerterne er ikke blevet mindre, skriver advokaten til Ritzau.

- Han klager ikke kun over smerter, men også at han ikke er i stand til at varetage sin personlige hygiejne. Han har svært ved at gå, svært ved at soignere sig for eksempel i forbindelse med toiletbesøg. Han behøver hjælp til sådanne gøremål, hvilket han ikke får, skriver Claus Bonnez.

Claus Bonnez har tidligere på sin klients vegne klaget til den uafhængige myndighed, DUP, over, at Hassan ikke er blevet hasteopereret i sit håndled.

Yahya Hassan er foreløbig varetægtsfængslet frem til 18. april. Han er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse efter en skudepisode i Hasle ved Aarhus, hvor en 17-årig dreng blev ramt i foden.

I grundlovsforhøret nægtede Yahya Hassan sig skyldig.

Se interview med 17-årige Tolunay Yildiz, der anklager Yahya Hassan for at have skudt ham i foden, samt se episoden, som Yildiz filmede. (Video: Claus Bonnerup)

  Yahya Hassan. (POLFOTO) Krimi Yahya klager over politiet: Frygter for sin karriere Arkivfoto: Ernst van Norde Krimi Yahya Hassan bliver bag tremmer trods brækket håndled