Ægtepar fanget midt på skinnerne: Reddet af borger

Sent tirsdag aften afværgede en snarrådig borger en togkatastrofe. Et norsk ægtepar var fanget midt på skinnerne, men manden fik stoppet det kørende tog i tide

Det var her på jernbaneoverskæringen ved Strucks Alle og Vestergade i Tønder, at ægteparret sad fast. Foto: Google Maps.
Det var her på jernbaneoverskæringen ved Strucks Alle og Vestergade i Tønder, at ægteparret sad fast. Foto: Google Maps.
Følg Krimi

Ved du noget, har du billeder, eller ved du hvem helten er? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

En vaks og snarrådig mand indtog sent tirsdag aften rollen som dagens mand i sønderjysk skysovs.

Omkring klokken 23.00 var et Arriva tog i fuld fart på vej mod Tønder Station som så mange gange før, men ved en jernbaneoverskæringen ved Strucks Alle og Vestergade lurede en katastrofe.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Det oplyser Arrivas kommunikationsmedarbejder, Morten Nissum Larsen, til Ekstra Bladet.

- Et norske ægtepar havde på en eller anden måde forvildet sig ud på skinnerne, og var parkeret i sporet mellem de to bomme, siger Morten Nissum Larsen til Ekstra Bladet.

Men heldigvis nåede det ikke at gå så galt.

Reddet af borger
En hurtigt tænkende borger reagerede hurtigt, da han så den potentielle katastrofe udvikle sig.

- Idet vores lokomotivfører kører rundt i svinget dernede, så får han øje på en mand, der vifter alarmerende med armene. Vores lokomotivfører ser det heldigvis og når at få bremset i tide, siger Morten Nissum Larsen til Ekstra Bladet.

Kommunikationsmedarbejderen er ikke klar over, hvor langt toget stoppede fra bilen, men han understreger, at det kunne være gået helt galt, hvis borgeren ikke havde reageret så hurtigt.

- Det var rigtig, rigtig heldigt, at den mand var der. Det er sket ved et sted med et sving, hvor du først ser jernbaneoverskæringen meget sent i processen. Det kunne være gået med være, så han er lidt en lokal helt, siger Morten Nissum Larsen til Ekstra Bladet.

Hvorfor havnede de der?
Arriva kender fortsat ikke årsagen til, at det norske ægtepar pludselig var havnet midt på skinnerne.

- Vi ved ikke, hvad der er sket før, men efterfølgende blev ægteparret hjulpet væk fra skinnerne, og de kørte videre. Derfor har vi heller ikke fået talt med dem, ligesom politiet ikke er blevet underrettet, siger Morten Nissum Larsen til Ekstra Bladet.

Episoden er klokken 23.50 blevet indberettet til togselskabets sikkerhedsansvarlig, der noterede sagen som en såkaldt nærvedspåkørsel.

Men selv om sagen er registreret så har Arriva heller ikke talt med helten endnu.

- Vi ved ikke, hvem han er, men et vidne på stedet har fortalt, at vedkommende talte engelsk, siger Morten Nissum Larsen til Ekstra Bladet.

Ved du noget, eller ved du hvem helten er? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+