Ægtepar kørt ihjel: Nu er dødsbilisten dømt

Fængsel i 18 måneder og ubetinget frakendelse af kørekortet i seks år til 24-årig mand for trafikdrab

Ægtepar kørt ihjel: Nu er dødsbilisten dømt

(Video: LocalEyes)

Retten i Holbæk (Ekstra Bladet): En 24-årig mand er netop kendt skyldig i det uagtsomme manddrab på et ældre ægtepar i oktober sidste år. Han skal i fængsel i 1,5 år.

Den 24-årige Sakkerr Hamzeh Ahmad var i oktober sidste år involveret i en voldsom bilulykke i krydset mellem Amtsvejen og Skovvejen ved Jyderup på Vestsjælland.

Vidne om vanvids-bilist: - Han accelererede inden dødsulykke

Her blev et ældre ægtepar på 85 og 89 år dræbt, da den 24-årige ifølge politiet kørte over for rødt med høj fart og ramte ægteparrets bil, der holdte i modkørende vognbane og var ved at udføre et venstresving.

Se mere video på localeyes.dk

- Retten lægger til grund at tiltalte selv har fortalt, at han overhaler en bil umiddelbart inden krydset og derefter fortsætter videre over for gult lys. Flere vidner har fortalt, at den 24-årige kørte med overvejende høj hastighed. Derudover lægger vi til grund, at politiets bilinspektør har fortalt, at bilen kørte med ikke mindre end 105 km/t, lød det fra sagens dommer Svend Erik Hansen.

Hensynsløs kørsel
Det store spørgsmål i sagen har været, om den 24-årige ved ulykken kørte særligt hensynsløst. Det har nemlig indflydelse på straffen, der i så fald kan være op til to års fængsel.

Den 24-årige har sagen igennem nægtet sig skyldig i uagtsomt manddrab. Han har forklaret, at han fortsatte ud i krydset, da lyset stadig var gult, og at det derimod var det ældre ægtepar, der ikke overholdt deres vigepligt i krydset, da de skulle dreje til venstre.

- Vi kan ikke med sikkerhed sige, hvad farve lyset var, da tiltalte kørte over. Men det er ubestridt, at to mennesker døde som følge af sammenstødet, derfor har tiltalte gjort sig skyldig i uagtsomt manddrab, lød det fra dommeren.

Dommeren fandt også, at der var tale om særlig hensynsløs kørsel.

Den 24-årige blev derfor idømt 18 måneders fængsel med to dommere ud af tre. Den sidste domsmand mente at straffen skulle være højere.

Tiltalt for dødskørsel: -Bilen var mast til halv størrelse

Derudover skal den 24-årige betale erstatning til en af ægteparrets pårørende, der i alt tæller 11.000 kroner for en hund, der også blev dræbt ved sammenstødet.

Den 24-årige har under begge retsmøder ikke virket påvirket af sagens alvorlige karakter. Heller ikke dommen udløste en reaktion fra den unge mand.

På tilskuerpladserne havde flere pårørende til den 24-årige dog taget plads, herunder hans kone, som ikke kunne holde skuffelsen tilbage over strafudmålingen og derfor rejste sig og gik fra salen.

Forsvaret oplyste efter dommen, at den ankes med påstand om frifindelse.

Voldsom eksplosion
Under sagens første retsmøde har flere vidner fortalt, at kollisionen mellem den 24-årige og det ældre ægtepar var så voldsom, at flere troede, der var tale om en eksplosion.

Vanvidsbilist tiltalt for drab på ældre ægtepar: I dag falder dommen

- Jeg nåede kun at se en hvid skygge, inden det hele eksploderede, har et vidne forklaret om den hvide varevogn, som den 24-årige førte ved ulykken.

Sagens anklager har i alt indkaldt ti vidner, hvor syv  af disse har været vidne til den 24-åriges vanvidskørsel op til og under den voldsomme ulykke.

- Han har foretaget flere trafik-farlige foreteelser. Han har vist, at han gerne tilsidesætter andres sikkerhed. Derudover har han en baggrund, hvor han har udført flere klip-forseelser blandt andet ved at vise, at han ikke har respekt for rødt lys, men i stedet accelerer videre ud i et kryds, lød det blandt andet under anklager Louise Hansens procedure.

Den 24-årige, som ikke var påvirket under kørslen, blev kendt skyldig tre livsfarlige overhalinger på en 15 kilometers strækning inden dødsulykken, hvor den 24-årige mirakuløst overlevede, selv om han ikke var iført sikkerhedssele.