Ægtepar vækket af hjemmerøvere: Tvang kvinden med hen til banken

Par i 70´erne i Tårnby truet med pistol og bundet

Foto: Mikkel Johansen
Foto: Mikkel Johansen
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Et ægtepar i 70´erne blev vækket af to hjemmerøvere, der brød ind i parrets hus i Tårnby og udsatte parret for et timelangt mareridt, hvor de blev truet med en pistol og bundet.

Hjemmerøveriet skete natten til tirsdag. Politiet fik alarmen klokken 04.00, da parret selv kom fri af deres bånd efter den lange frihedsberøvelse, hvor huset blev rodet igennem efter værdier.

Kvinden blev tvunget ud i parrets sølvgrå Hyundai Matrix og kørt til en bank sammen med den ene røver for at hæve penge på dankortet. Imens blev den anden røver i huset, hvor han bevogtede manden.

Røveri-sektionen hos Station City efterforsker hjemmerøveriet på fuld kraft, men politiet savner afgørende spor.

Hjemmerøverne talte ret godt dansk til ægteparret, men indbyrdes talte de et fremmed sprog, oplyser efterforskningsleder Bjarke Dalsgaard.

De beskrives som 20-25 år, anden etnisk herkomst, cirka 170-175 cm. høje. De var iført sorte bukser, sorte trøjer og sorte sko.

- De startede med at bryde ind i huset. Men vi ved ikke, hvordan de er kommet til og fra gerningsstedet ved Tårnbyvej, om de eventuelt har haft en bil holdende, siger Bjarke Dalsgaard.

Rød jakke og lyserødt tørklæde efterlyses
Da den ene røver kørte med kvinden hen til banken, iførte han sig hendes røde Helly Hansen jakke og et lyserødt tørklæde for ansigtet. Tøjet har gerningsmændene formentlig kastet fra sig.

- Hvis en hundelufter eller andre skulle finde den røde jakke og tørklædet, hører vi meget gerne om det, siger Bjarke Dalsgaard.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilket udbytte hjemmerøverne fik ved overfaldet, men der var tale om et kontant beløb hævet i banken.

- Det er en grov sag, som vi meget gerne vil have opklaret, siger efterforskningslederen, der beder vidner om at henvende sig, hvis de har bemærket noget usædvanligt omkring Tårnbyvej natten til tirsdag.

Henvendelser til politiet på 1-1-4.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.