Affyrer gummikugler mod optog: Dansk kvinde anholdt

Copenhagen Pride bekræfter, at en dansk kvinde er tilbageholdt af politiet under en parade søndag i Istanbul

Den danske kvinde, der søndag blev holdt tilbage af politiet under en parade i Istanbul (i midten). Billedet er taget umiddelbart inden, kvinde blev tilbageholdt af politiet under søndagens uroligheder i forbindelse med en homomarch i Istanbul /ritzau/Copenhagen Pride/hand out.
Den danske kvinde, der søndag blev holdt tilbage af politiet under en parade i Istanbul (i midten). Billedet er taget umiddelbart inden, kvinde blev tilbageholdt af politiet under søndagens uroligheder i forbindelse med en homomarch i Istanbul /ritzau/Copenhagen Pride/hand out.
Følg Krimi

Tyrkisk politi går hårdt til værks for at opløse homo-paraden Gay Pride i Istanbul. Politiet affyrer ifølge nyhedsbureauet AFP gummikugler.

Ifølge både folketingsmedlem Lars Aslan og kommunikationschef ved Copenhagen Pride, Thomas K. Rasmussen, er en dansk kvinde tilbageholdt af de tyrkiske myndigheder.

- Hun er tilbageholdt af politiet i en politibus. Vi ved ikke præcis, hvad der sker, fordi de har taget hendes mobil, men vi har en advokat på sagen, siger Thomas K. Rasmussen, som selv befinder sig i Istanbul.

Folketingsmedlem Lars Aslan siger:

- Det er problematisk, at hun er blevet anholdt. For under undtagelsestilstanden kan myndighederne tilbageholde hende i ti dage uden at give en grund.

- Udenrigsminister Anders Samuelsen må træde til, for det er farligt at være fængslet i Tyrkiet lige nu, siger Lars Aslan.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at man ikke har fået nogle meldinger om, at en dansker skulle være blevet anholdt.

Aktivister havde indkaldt til marchen søndag eftermiddag på forretningsgaden Istiklal og pladsen Taksim. Politiet skyder med gummikugler mod cirka 40 aktivister, fortalte en AFP-journalist tidligere.

Myndighederne forbød lørdag homomarchen og henviste til, at højrenationale grupper havde bebudet, at de ville angribe deltagerne. Men arrangørerne har valgt at ignorere forbuddet.

Lars Aslan bekræfter, at politiet er begyndt at skyde med gummikugler. Han og flere andre danskere er fanget i den ene ende af den gade, demonstrationen er foregået på.

- Vi er nogle, der er pressede i den ene ende af gaden. Her er lidt fredeligere. Men i den anden ende er der gang i den.

- Vi er tre danskere her, men de fleste andre danskere er i den anden ende. Politiet går hårdt til, og der er gang i den på den dårlige måde hernede.

- Jeg har set folk blive anholdt, men politiet har ikke forsøgt at anholde mig. Jeg er nok også mere vant til at sørge for at komme væk, siger Lars Aslan.

Årets Gay Pride i Istanbul falder sammen med afslutningen af den muslimske fastmåned, ramadan.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.