Afghanistan rystes af to dødseksplosioner på en dag

En eksplosion har ramt Kabul tæt på landets forsvarsministerium. Ifølge byens politichef er der dræbte

En kraftig eksplosion har lørdag kunnet høres i Afghanistans hovedstad, Kabul, få timer efter at en selvmordsbomber dræbte mindst 11 mennesker i den østlige del af landet.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at der er tale om endnu et selvmordsattentat, som har dræbt ni mennesker og såret mindst 13.

Eksplosionen fandt sted tæt på landets forsvarsministerium i Kabul.

- Ni personer er dræbt og 13 såret. De fleste er civile, siger Kabuls politichef, Abdul Rahman Rahimi, på eksplosionsstedet til AFP.

Taliban hævder at stå bag angrebet, som fandt sted ved fyraftenstid.

Nyhedsbureauet Reuters, som har talt med en talsmand for det afghanske indenrigsministerium, Majib Danish, skriver, at det endnu ikke er klarlagt, hvad der forårsagede eksplosionen.

Det første angreb lørdag fandt sted i byen Asadabad, der er hovedstaden i den østlige provins Kunar nær grænsen til Pakistan.

En mand på motorcykel kørte frem til indgangen til en regeringsbygning og sprængte sig selv i luften. Ud over 11 dræbte blev mindst 40 mennesker såret.

Ingen påtog sig umiddelbart skylden for angrebet. Men ifølge Reuters synes målet for angrebet at have været en kommandør fra det afghanske militær, som har været involveret i operationer mod Taliban igennem det seneste år.

Kommandøren var en af de 11 dræbte.