Afghansk dreng vil frifindes for voldtægt af 14-årig: 'Satan fristede mig'

En 17-årig afghansk dreng mener, at han er uskyldig i anklagen om voldtægt af en 14-årig pige i en toiletbås i shoppingcenter

En 17-årig afghansk dreng mente, at det var Satan, der fristede ham, da han 31. marts omkring klokken 22 om aftenen pludselig befandt sig i en toiletbås i shoppingcentret Broen Shopping i Esbjerg.

Det gav drengen mandag udtryk for i Vestre Landsret, hvor han sidder tiltalt for voldtægt af den 14-årige pige, som var sammen med drengen på toilettet i centret den pågældende aften.

Det skriver Jydske Vestkysten.

I byretten blev den 17-årige idømt to et halvt års fængsel og udvisning fra Danmark. I landsretten forsøger drengen at blive frifundet.

I retten var drengen afslappet og klar i mælet. Og han svarede på anklager Anette Pedersens spørgsmål på dansk, skriver Jydske Vestkysten.

- Hvorfor gik du med pigen på toilettet, hvis du ikke selv havde lyst, spurgte anklager Anette Pedersen.

- Det var Satan, der trak mig hen til hende i stedet for til toget, som jeg havde planlagt. Jeg var chokeret og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg er flov over det her, men det var pigen, der inviterede og trak tøjet af mig, svarede drengen i retten.

FAKTA OM SAGEN

Voldtægten fandt sted 31. marts i år om aftenen i shoppingcenteret Broen i Esbjerg.

Ifølge anklageskriftet tvang den 16-årige dreng sit 14-årige offer ind i en toiletbås, mens han truede hende med vold. Han låste døren til toilettet, så pigen ikke kunne flygte.

Herefter trak han bukserne af pigen og tvang hende til både oralsex og vaginalt samleje på gulvet.

Ifølge anklageskriftet bad pigen ham om at stoppe.

Den tiltalte nægter sig skyldig.

Politiet sigtede indledningsvis også en 20-årig afghansk kammerat for forsøg på voldtægt mod en 14-årige veninde. Politiet har senere droppet denne del af sagen.

Drengen gav i byretten udtryk for, at det var den 14-årige, som havde inviteret til og taget initiativ til det samleje, som de to havde på toilettet. Det var hende, der ifølge drengen havde kysset ham på munden og taget initiativ til både oralsex og samleje.

En noget anden udlægning af forløbet gav den 14-årige pige selv, skriver Jydske Vestkysten. Hun forklarede, at hun undervejs havde bedt drengen om at stoppe, og at han havde anvendt vold.

I byretten blev drengen dømt med dommerstemmerne 2-1. Retsformanden mente, at drengen skulle frifindes, mens de to lægdommere til gengæld stemte for, at han skulle dømmes.

Af byrettens præmisser for dommen fremgår det, at den 17-årige gentagne gange havde spurgt pigen, om hun ville med på toilettet.

Det indvilgede hun til sidst i, og hun sagde til ham, at hun syntes, han var sød. Pigen kyssede også drengen, som godt vidste, at hun kun var 14 år.

Af dommen fremgik det endvidere, at drengen siden tiltvang sig til sex mod pigens vilje, og at han havde fastholdt hende.

Det forventes, at landsretten når frem til sin afgørelse inden for de kommende dage.