Afghansk kvinde får seks år for drabsforsøg på eksmand

26-årig kvinde er blevet idømt seks års fængsel og har fået en betinget udvisning for at knivstikke jævnaldrende

Seks års fængsel og en betinget udvisning fra Danmark bliver straffen til en 26-årig afghansk kvinde for at have forsøgt at dræbe sin eksmand, som hun var blevet tvangsgift med.

Det oplyser Østjyllands Politi torsdag efter domsafsigelsen i Retten i Aarhus.

Drabsforsøget fandt sted natten til 24. februar sidste år.

Ifølge politiet opsøgte den afghanske kvinde sin jævnaldrende eksmand på hans bopæl. Hun havde taget en kokkekniv med, og den brugte hun til at stikke ham i brystet og i maven med.

Under knivstikkeriet opstod der tumult, og kvinden flygtede fra stedet. Derefter ringede den 26-årige, sårede mand selv til politiet.

Manden var nær død af overfaldet, skriver politiet.

Ifølge Århus Stiftstidende har kvinden erkendt, at hun havde haft kniven i hånden. Hun forklarede i retten, at hun havde taget den fra hans køkkenbord, da han opførte sig truende over for hende.

Eksmanden vred kniven fra hende, men hun fik taget den igen og stak ham, efter at hun selv havde fået et stik i låret og i skulderen, skriver Stiftens netavis.

Men eksmandens forklaring var anderledes. Han sagde ifølge avisen, at hun var trængt ind i hans lejlighed, mens han sov, og hun stak ham, før han vågnede.

De to 26-årige var blevet skilt, omkring tre år før knivstikkeriet fandt sted.

Kvinden kom til Danmark i 2001, og i 2008 blev hun tvangsgift med sin fætter i Pakistan, skriver Århus Stiftstidende. Et år senere kom han til Danmark, hvorefter ægteskabet hurtigt forliste.

Retten i Aarhus var delt lige i spørgsmålet om, hvorvidt kvinden skulle have en betinget udvisning eller ej. Seks var for en ubetinget udvisning for bestandig, mens seks var imod.

Når det står lige, falder dommen til fordel for den tiltalte. Derfor blev udvisningen betinget.

Den afghanske kvinde har været varetægtsfængslet siden 28. maj.