Afghansk kvinde på 54 år kræves fængslet i sag om to små børn

Grundlovsforhøret i sagen om en lille pige og en lille dreng er resulteret i en varetægtsfængsling af en kvinde - kvinden er i familie med børnene

Politiet holdt pressemøde mandag kl. 15.00 om de efterladte børn. Video: Claus Bonneruå

Den anholdte kvinde i sagen om to efterladte børn kræves mandag eftermiddag varetægtsfængslet.

Det sker i et grundlovsforhør i Retten i Aarhus, oplyser Østjyllands Politi. Kvinden er 54 år.

Hun sigtes blandt andet for at have hensat de to børn i hjælpeløs tilstand. Hun er i familie med den lille pige og den lille dreng, oplyser Østjyllands Politi på et pressemøde mandag eftermiddag. Pigen vurderes til at være cirka et år, mens drengen menes at være to et halvt år.

Kvinden blev anholdt i en lejlighed i det centrale Aarhus. Hun er afghansk statsborger og har lovligt ophold i Danmark.

De to børn blev fundet på Park Allé i Aarhus lørdag aften ved 18.30-tiden. I første omgang skønnede politiet, at de var af østeuropæisk herkomst. Senere er de vurderet til at være afghanske.

Børnene er overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune og har det efter omstændighederne godt, lyder det fra politiet.

I forbindelse med den usædvanlige sag rykkede politifolk søndag aften ud til flere adresser i Jylland i et forsøg på at finde forældrene.

I Ølgod frihedsberøvede politiet to personer - en mand på 33 år og en kvinde på 25 år - administrativt. Det sker for at sikre deres identitet.

- Der kan være flere teorier, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard på pressemødet om årsagen til, at børnene blev efterladt.

Du kan genlæse hele Ekstra Bladets livedækning herunder eller gense det i toppen af artiklen.

LIVE