Afslører nye detaljer om ubådens færden

Politiet har et fuldt radar-track på ubåden Nautilus det skæbnesvangre halve døgn, hvor Kim Wall døde

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller på SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Ubåden Nautilus var ikke på noget tidspunkt i land, fra Peter Madsen og Kim Wall stævnede ud den 10. august omkring klokken 19 fra Refshaleøen og til, at Peter Madsen sænkede ubåden med vilje i Køge Bugt dagen efter omkring klokken 10.30.

Det fortæller drabschef i Københavns Politi, Jens Møller, nu.

- Ubåden er sejlet fra det sydlige Øresund op omkring Middelgrund og Flakfortet, hvor vi alle sammen ved, at den er dykket. Og så er den sejlet ned gennem Øresund og ind i Køge Bugt, og den har på intet tidspunkt været i land eller nær land, fastslår han.

Kim Wall døde om bord på ubåden, og hendes parterede torso blev fundet i en vandkant på Amager godt en uge efter, hun forsvandt.

Politiet har lavet omfattende eftersøgninger i vandet i Køge Bugt efter de resterende ligdele og Kim Walls tøj uden held, og radarbilleder viser altså, at ubåden ikke har været i kontakt med land i den periode, hvor Kim Wall døde og, ifølge politiets sigtelse mod Peter Madsen, blev parteret og smidt overbord.

Neddykket to gange
- Hvornår har ubåden været neddykket på den her tur?

- Den har været neddykket i den nordlige del af Øresund, da turen starter, og så har den været neddykket en gang mere i Køge Bugt, som Peter Madsen selv har forklaret, siger Jens Møller.

REP: Peter Madsens elskerinde Deidre King står frem (Kvinderne kom til Peter)

Ved fristforlængelsen forklarede Peter Madsen, at han dykkede ned og tog et par timers 'drop out', efter Kim Wall var død, fordi han var meget træt.

Kim Wall lå i den ene sektion, mens han lå i den anden med to ståldøre imellem dem.

Han fortalte desuden, at han færdedes der, hvor Kim Wall var omkommet. Der var en blodpøl, og han kunne ikke undgå at få blod på sig, og det blev ført rundt i ubåden.

Det var, ifølge hans forklaring, da han dykkede op igen, at han tog Kim Wall med sig op igennem lugen i hel tilstand.

Har stadig et par dyk
Ifølge hans forklaring var hun fuldt påklædt, men skoene og strømperne gik af, da han trak hende op.

Peter Madsen er varetægtsfængslet frem til 3. oktober. Han nægter sig skyldig i drab, men har forklaret, at der skete en ulykke om bord på Nautilus, hvor Kim Wall fik en luge i hovedet i ubådens tårn og faldt ned og fik et åbent kraniebrud, efter Peter Madsens vurdering.

Han forklarer, at han senere valgte at kaste hende ud i havet fra ubåden, men at liget var i hel tilstand.

I sidste uge havde dansk politi hjælp af svenske lighunde, der sidst var i aktion i søndags, for at finde de resterende ligdele, efter at Kim Walls parterede torso blev fundet i en vandkant på Amager.

- Umiddelbart tror jeg, at vi er færdige med dem, men jeg vil da ikke afvise, at vi kommer til at rekvirere dem mere, siger Jens Møller og fortsætter:

- Vi har stadig nogle konkrete dyk tilbage i Køge Bugt, hvor vi lige skal ned og kigge.

Han ønsker ikke at offentliggøre ubådens præcise rute på nuværende tidspunkt.