Afsløret 30 år efter sex-mord

For 30 år år siden blev en 15-årig pige voldtaget og myrdet på vej hjem fra et supermarked. Nu er en mand anholdt for mordet

Michael Jones kan få op til livstid for drabet på den 15-årige Kristina Wesselman (Politifoto).
Michael Jones kan få op til livstid for drabet på den 15-årige Kristina Wesselman (Politifoto).

15-årige Kristina Wesselman blev i 1985 i USA voldtaget og myrdet, efter hun var blevet stukket otte gange med en kniv. Hendes morder har været på fri fod i 30 år, men nu har det lokale politi arresteret den 62-årige Michael Jones og sigtet ham for mordet. Det skriver NBC NEWS.

Det var tidligere DNA-prøver, der fældede den 62-årige gerningsmand.

Kristina Wesselman var den 21. juli 1985 på vej hjem fra et supermarked, da hun blev voldtaget og myrdet. Dagen efter blev hun fundet på en sti mellem supermarkedet og hendes hjem.

Fængslet for seksuelle overgreb
Lægerne foretog efter drabet en obduktion, hvor de fandt sæd på pigens krop. DNA'en fra gerningsmanden blev opbevaret i en database, og politiet har nu fundet frem til, at Michael Jonas matcher DNA-testen. Det skete, efter han blev sigtet for at have begået seksuelt overgreb i juli 2015.

Michael Jones nægter alle anklager, og fortæller at han ikke kendte den 15-årige pige.

- Med Gud som mit vidne, har jeg aldrig set hende før, sagde Michael Jones, da han så et billede af pigen. Det skriver ABC7Chicago.

I 1977 kørte Michael Jones ind i en kvinde, hvorefter han voldtog hende gentagende gange. Han blev idømt 10-20 års fængsel, men var kun fængslet i syv af dem. Han blev prøveløsladt i 1983 - to år før drabet på den 15-årige Kristina Wesselman.

- Jeg vil gerne takke holdet bag efterforskningen for deres utrættelige indsats. Vi har ventet i meget lang tid på, at de fandt frem til gerningsmanden, fortæller Kristina Wesselmans bror Bill til ABC7Chigaco.

Overrasket og henrykt
Kristina Wesselmans mor sagde i 2011, at hun ville sørge for, at hendes datters morder ville blive fundet. Nu er det endelig sket.

- Jeg er overrasket og henrykt. Hvordan kan man beskrive, at en 30-årig drøm er gået i opfyldelse?, siger Sandy Wesselman til ABC7Chicago.

Michael Jones kan få op til livstid for forbrydelsen.