Afsløret efter 20 år: Sådan blev serie-sexforbryder fældet

En amerikansk serievoldtægtsmand blev dømt for fire voldtægter, efter myndighederne begyndte at gå ind i gamle støvede sager

(Video: AP)

Fire modige kvinder og fire DNA-prøver, der har ligget og samlet støv igennem 20 år, blev det afgørende gennembrud i sagen mod serievoldtægtsforbryderen Dwayne Wilson, der nu er blevet idømt 110 års fængsel.

I en længere baggrundsartikel beretter nyhedsbureauet AP om, hvordan anklagemyndigheden i delstaten Ohio fik skovlen under den uhyggelige forbryder Wilson efter 20 år, og ligeledes hvordan jagten er sat ind på tusindvis af de andre voldtægtsmænd, som stadig er på fri fod.

Inden Wilson blev tiltalt for de fire voldtægter tilbage i 90'erne, var efterforsker Stacey Fifer i en kamp mod tiden.

I efteråret sidste år var hun sikker på, at Wilson, der i forvejen sad fængslet for en anden forbrydelse, var den gerningsmænd, som på modbydelig vis havde voldtaget de fire kvinder.

(Artiklen fortsætter under billedet)

(Den kvindelige efterforsker Stacey Fifer. Foto: AP)
(Den kvindelige efterforsker Stacey Fifer. Foto: AP)

 

I kamp mod tiden
Men hun havde kun nogle få uger til at få samlet sin sag, inden Wilson ville blive løsladt og på fri fod. Derudover var forældelsesfristen på 20 år i en af voldtægterne ved at løbe ud.

Hun var blevet gjort opmærksom på Wilson grundet hendes rolle i specialenheden Cuyahoga County task force, der genoptager tusindvis af voldtægtssager på baggrund af nye DNA-resultater.

Specialenheden

- Specialenheden 'Cuyahoga County task force' blev stiftet i 2011 i Ohio

- Tusindvis af gamle DNA-resultater fra uopklarede voldtægtssager tages op

- De forventer, at flere af forbryderne sidder i fængsel for andre ting, men mange er stadig også på fri fod

- Målet er at få 1000 voldtægtsforbrydere tiltalt. Hidtil er 300 blevet tiltalt.

- 79 af dem er på nuværende tidspunkt blevet dømt.

I fængslet mødte hun en duknakket Wilson, som ikke 'kunne huske' nogen af de fire kvinder, som Fifer hver især havde taget med i form af portrætbilleder.

Men han var bange, mente Fifer - og 'overrasket'.

Forinden havde hun igennem længere tid opsnuset de fire kvinder, og talt med dem enkeltvis omkring de grufulde traumatiske oplever.

Flere af kvinderne havde haft enorme psykiske problemer efter voldtægterne, der som regel var foregået ved, at Wilson havde lokket dem ind i sin bil, hvorefter han havde truet dem med en kniv, hvis ikke de makkede ret.

Kidnappede kvinder fra gaden
En af gangene havde Wilson foreslået en 16-årig pige, at hun kunne køre med ham, da bussen var aflyst. Hans bil var fyldt med legetøj og dagligvarer, hvilket fik ham til at fremstå som en 'familiefar'.

Men den venlige invitation blev hurtigt erstattet af grusomhed.

- Hvis du skriger eller giver lyd fra dig, så skærer jeg din hals over, havde han sagt til den unge pige ifølge AP.

De fire kvinder indvilgede under retssagen i at komme i vidneskranken, selvom Fifer 'ikke kunne love dem noget'. På den måde blev der endnu engang ribbet op i gamle uhelede sår, der havde sat sine tydelige spor i hvert offer.

To af kvinderne kunne heldigvis genkende Wilson på et foto, hvilket i sidste ende var medvirkende til, at han blev dømt. Fra vidneskranken kunne de udpege ham som voldtægtsmanden fra for 20 år siden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

(Dwayne Wilson i håndjern under retssagen. Foto: AP)
(Dwayne Wilson i håndjern under retssagen. Foto: AP)

 

Den 'værste af de værste'
Den 1. april blev han idømt 110 års fængsel.

- Det her er formentlig en af de sværeste dage i mit liv. At blive anklaget for disse forbrydelser er udover min fatteevne, sagde han dengang i retten, hvor han erklærede sin uskyld.

Dommeren responderede med at kalde ham den 'værste af de værste', og at han ikke virkede til at angre overhovedet.

- Du kidnappede kvinder fra gaden, du førte dem til et andet sted, og du voldtog dem, sagde dommeren inden sin domsafsigelse.

Det er i øvrigt langt fra første gang, at Wilson er involveret i en voldtægtssag.

Flere gange er han blevet dømt, men andre gange er han gået fri, fordi myndighederne ikke fik testet hans DNA.

Det vil specialenheden nu gøre op med, så voldtægtsforbrydere ikke skal kunne gå frit rundt i byerne i Ohio.