Afsløret for 40 år gammelt mord

I 40 år har morderen til et kvindedrab i Californien været på fri fod. Indtil han blev anholdt for vold

Larry Stephens blev fældet af dna-prøve. (Arkivfoto: DPA)
Larry Stephens blev fældet af dna-prøve. (Arkivfoto: DPA)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Han blev anholdt i marts efter husspektakler og vold i Santa Rosa-bydelen i Californien, den 65-årige Larry Stephens.

Men tirsdag var det helt andre anklager, der mødte den 65-årige amerikaner.

- Larry Stephens er blevet tiltalt for det hidtil uopklarede mord begået i 1974 på en 30-årig kvinde i hendes lejlighed, oplyser statsadvokaten fra Orange County i en pressemeddelelse. 

Blod negler ham til drabet
Det er dna-prøver udtaget fra Stephens efter anholdelsen i marts, som matchede blodspor fundet på sengen i den gamle uopklarede drabssag, der fandt sted 11. december 1974.

Her blev den 30-årige Patricia Ann Ross fundet nøgen på gulvet med hovedet ned af og kvalt i sit hjem i La Palma i Californien, efter hun ikke var mødt op til en aften med vennerne.

I en kommodeskuffe fandt man i øvrigt hendes lille hund, som morderen havde lagt ned i skuffen.

Det er fortsat uvist, hvad motivet til drabet var. Hverken Ross eller Stephens, som dengang var 24 år, kendte hinanden, og der blev ikke fundet spor af sæd på liget.

Politiets efterforskning gik dengang hurtig kold. Ingen naboer hørte eller så noget mistænksomt men kunne overfor politiet, ifølge Los Angeles Times, blot huske at have hørt en banke på hendes dør tidligt på aftenen. 

- I dag har videnskaben indhentet Larry Stephens. Han er sluppet afsted med denne handling i meget lang tid, udtaler anklager Larry Yellin.

Hvis den 65-årige findes skyldig risikerer han livstid. Han bliver fremstillet i dag med en kaution på 1 mio. $.

- La Palma Politi er taknemmelige overfor alle, som har været involveret i efterforskningen af dette brutale mord, som har været uopklaret i 41 år. Vi håber, at anholdelsen af Stephens vil bringe afklaring for Patricia Anne Ross' familie og venner. Må 'Annie' hvile i fred, supplerer politichef fra LAPD Eric Nunez i pressemeddelelsen.