Afsløret på tv af Qvortrup: Nu er 31-årig også tiltalt for voldtægt

Tv-program lokkede pædofile i fælde med falske profiler. 31-årig havde dog mere på samvittigheden, mener politiet

Her mødes Henrik Qvortrup med den 31-årige mand i Amager Strandpark. Han troede, han skulle have sex med en 13-årig pige. Foto: TV3
Her mødes Henrik Qvortrup med den 31-årige mand i Amager Strandpark. Han troede, han skulle have sex med en 13-årig pige. Foto: TV3

Med en falsk profil af en 13-årig pige på internettet, der blev kaldt ’phinepigen’ og ’phinemusse’, lokkede Henrik Qvortrup i TV3-programmet ’Børnelokkerne’ en tidligere dømt pædofil til Amager Strandpark, hvor den 31-årige mand troede, han skulle have sex med den 13-årige.

I stedet blev den 31-årige mødt af Henrik Qvortrup og Tv-holdet, der anmeldte ham til politiet. Han blev anholdt og varetægtsfængslet, og Ekstra Bladet kan nu oplyse, at sagen mod den 31-årige har udviklet sig alvorligt.

Tidligere dømt pædofil gik i Qvortrups net

Han er nu også blevet tiltalt for ulovlig sex med to 15-årige piger og for voldtægt mod den ene pige. Det fremgår af anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Hun blev, ifølge tiltalen, voldtaget i den 31-åriges lejlighed i Greve, hvor hun skubbede ham væk og sagde nej til sex, men den 31-årige holdt hende fast, rev trusserne af hende og voldtog hende.

Voldtægten skete flere måneder før, den 31-årige blev afsløret af Henrik Qvortrup. Han havde gennem et halvt år haft et forhold til pigen, mens hun var 14-15 år, og ifølge tiltalen hentede han hende fire gange i sin bil og kørte hende til sin bopæl, hvor de havde samleje og oralsex.

Chat på Skype
Pigen havde han chattet med på Skype, og de første fire gange havde hun frivilligt sex med den 31-årige, men da de mødtes sidste gang ville hun ikke mere og episoden endte i voldtægten, lyder tiltalen.

Børnelokker med rød sodavand og glidecreme anholdt af Henrik Qvortrup

Selv om pigen fire gange frivilligt havde haft sex med den 31-årige, mener politiet, at forholdet var ulovligt. Han er tiltalt for at have forført hende under groft misbrug af sin alder og erfaring, hvilket er ulovligt efter straffelovens § 223.

Det samme gælder den anden 15-årige pige, som den 31-årige på nettet overtalte til at mødes med ham. Første gang hentede han hende i bil på Høje Taastrup station, men hun afviste at have sex med ham. Det lykkedes dog, ifølge tiltalen, for ham anden gang, da han hentede pigen i Slagelse og kørte hende ud i en skov, hvor de havde samleje.

Politiet fandt frem til de to 15-årige piger, efter at den 31-årige var blevet anholdt og hans computer beslaglagt. IT-undersøgelserne viste, at han havde chattet med de to 15-årige foruden TV3`s falske profiler.

Foruden den falske profil 'phinepigen' chattede den 31-årige også med en anden falsk profil opfundet af TV-selskabet. Den hed 'selmamuz' og udgav sig også for at være en 13-årig pige.

- Er du jomfru?
Ifølge tiltalen chattede den 31-årige med 'selmamuz' via Skype og Speek.dk, hvor han blandt andet spurgte pigen, om hun var jomfru og hvilken størrelse BH, hun brugte. Han skrev 'du er lækker og burde med i seng'.

Under chatten med den anden falske profil 'phinepigen', som stod på gennem to uger, var den 31-årige også meget direkte i sine seksuelle ønsker til den 13-årige.

Anklageskriftet beskriver mange grove seksuelle opfordringer til den 13-årige, som han - troede han - så endelig skulle møde ved Amager Strandpark den 3. august sidste år klokken 10.20, hvor TV-holdet i stedet ventede på ham.

Under chatten i dagene før mødet skrev han blandt andet: 'Men skal jeg tage kondom med på onsdag?' og 'Så du vil helst miste din mødom i din egen seng'.

Derfor er den 31-årige tiltalt for forsøg på samleje med den fiktive 13-årige pige.

Retssagen mod den 31-årige starter den 25. januar. Politiet kræver, at han foruden en fængselsstraf idømmes forbud mod at have kontakt med børn under 18 år både fysisk og via internettet.

 I 2014 fik han tre måneders fængsel, heraf to betinget, for at have ’groomet’ en 12-årig pige, som han forsøgte at få samleje med.

Nyt job til Henrik Qvortrup: Fanger børnelokkere på tv