Afsløret spritbilist forsøgte at skjule sig i bagagerum

Vidne stoppede spritbilist, som efterfølgende låste bilen og forsøgte at skjule sig, da politiet blev tilkaldt

En 38-årig mand fra Aarhus sprang resolut om i sit bagagerum, da et vidne forsøgte at få ham til at komme ud af sin bil. (Foto: Thomas Borberg)
En 38-årig mand fra Aarhus sprang resolut om i sit bagagerum, da et vidne forsøgte at få ham til at komme ud af sin bil. (Foto: Thomas Borberg)

En 38-årig mand fra Aarhus-området er fredag aften blevet anholdt og sigtet for spirituskørsel, efter at Sydjyllands Politi var blevet sendt på en meget usædvanlig efterforskningsopgave.

For manden lå i bagagerummet på sin aflåste bil og nægtede at sige så meget som et pip, da betjente hamrede og bankede på bilen.

Det fortæller vagtchef Erik Lindholdt til Ekstra Bladet.

Forinden havde et vidne opdaget manden køre usikkert på vejene omkring Kruså og valgte at sætte efter manden. Ved Rema 1000 på Sønderborgvej i Kruså kørte manden ifølge vidnet ind på p-pladsen, og så parkerer vidnet lige bag ham, så han ikke kan komme ud.

- Så vælger anmelderen at gå over for at tale med manden, som i stedet for at åbne sin dør, låser alle dørene i bilen og kravler om i sit bagagerum, siger Erik Lindholt.

Og her blev han ellers liggende.

Vidnet kontaktede politiet, som ankom kort efter.

- Da vi kommer frem, vil fyren ikke give sig til kende. Så vi vælger at rekvirere assistance fra Dansk Autohjælp, som så skal komme og åbne dørene for os. Inden de når frem, vælger manden imidlertid at overgive sig, hvorefter han dukker op fra bagagerummet, fortsætter vagtchefen.

Rundt på gulvet

Den 38-årige har til politiet fortalt, at han var på vej til julefrokost, men at han ombestemte sig. Han fortalte, at han mente, at han var i Aabenraa. - Men han må have været lidt rundt på gulvet, for han var på vej mod Sønderborg, forklarer Erik Lindholdt.

Den 38-årige pustede i alkometeret, som viste tegn på, at han har en del højere alkoholkoncentration i blodet, end hvad der kan holdes under de lovbestemte 0,5 promille.

Til gengæld nægter han at have drukket, før han lagde sig om i bagagerummet.

- Vi fandt nogle flasker omme ved ham. Og han hævder altså, at han har ligget og drukket deromme, siger vagtchefen.

Venter på blodprøve
Det giver politiet lidt udfordringer. For det er politiets opgave at bevise, at han rent faktisk var for fuld til at køre, inden han lagde sig i bagagerummet.

- Vi har heldigvis det gode vidne, som vi formentlig får brug for i denne sag. Når vi ikke selv kunne se ham slingre i trafikken, så er vi afhængige af andre, siger vagtchefen.

Den 38-årige er sent fredag aften stadig anholdt og venter på at få udtaget en blodprøve. Når der er tvivl om, hvornår man har drukket alkohol, så venter lægen med at tage blodprøven, indtil der er gået et par timer. På den måde kan man være mere sikker på, at alkohollen ikke er indtaget over kort tid - i for eksempel et bagagerum.