Udadtil ligner Team Dawah en fredelig muslimsk organisation, hvor medlemmerne afholder fællesspisning, tager på hytteture og forkynder deres religion.
Team Dawah har over 3000 følgere på Facebook og tiltrækker en stor gruppe børn og unge, som de samler til sociale arrangementer. Flere billeder viser, hvordan Team Dawah deler flyers ud på gaden i forsøget på at tiltrække nye medlemmer.
Men bag den uskyldige facade gemmer sig en langt mere alvorlig sandhed, og Ekstra Bladet kan nu efter længere tids research- og kildearbejde afsløre, at en række nyere terrorsager trækker tråde til netop Team Dawah.
Organisationen beskrives af flere kilder som et centralt netværk i det danske ekstremistiske miljø, og PET vurderede for nylig, at Team Dawah sympatiserer med Islamisk Stat
- PET vurderer Team Dawah som en islamistisk gruppering, der sympatiserer med Islamisk Stat, lød det i begyndelsen af oktober under et retsmøde i Københavns Byret.
PET-vurderingen flugter med de kilder, Ekstra Bladet har været i kontakt med. De fortæller samstemmende, at Team Dawah sympatiserer med ekstremistiske ideologier, og at organisationen i de senere år har fungeret som en form for 'fluepapir for terror'.
Kilderne har af hensyn til deres sikkerhed betinget sig anonymitet, men Ekstra Bladet er bekendt med deres identitet.
Artiklen fortsættes under billedet ...
'Mærkelige og voldelige holdninger'
Team Dawah blev stiftet i 2018 og bestod i begyndelsen af flere lokale afdelinger på tværs af landet.
En af de stiftende medlemmer af organisationen var Bilal Ismail, som var ansvarlig for Aarhus-afdelingen.
Han er ikke længere en del af organisationen, men han beskriver over for Ekstra Bladet, at der var 'ekstreme personer' i Team Dawah.
- Der var nogle i Team Dawah, som havde sådan nogle mærkelige holdninger, som vi så ekskluderede fra gruppen, siger han.
- Det skete faktisk flere gange, at vi fjernede folk, som havde de her meget voldelige og mærkelige holdninger. Der var i hvert fald minimum fire-fem stykker, siger han.
Artiklen fortsættes under billedet ...
PET-chef: Sympatiserer med IS
En af de terrorsager, som Team Dawah er knyttet til, handler om en 26-årig mand, der i 2019 købte to pistoler af en PET-agent og nu er tiltalt for at ville begå gentagne terrorangreb.
Ekstra Bladet er i besiddelse af billedmateriale, der viser den 26-årige mand til et Team Dawah-arrangement, og i sagen har anklagemyndigheden også fremlagt beviser omkring Team Dawah.
I den forbindelse blev et vidne fra PET indkaldt til at give efterretningstjenestens vurdering af gruppen.
- PET vurderer Team Dawah som en islamistisk gruppering, der sympatiserer med Islamisk Stat, lød det fra en højtstående medarbejder i PET i Københavns Byret mandag 11. oktober.
Under retsmødet kom det samtidig frem, at efterretningstjenesten vurderer, at Team Dawah trækker tråde tilbage til tidligere ekstremistiske grupperinger, som 'Kaldet til Islam' og 'Millatu Ibrahim'.
Den 26-årige mand erkender at have købt våbnet, men nægter sig skyldig i at ville begå terror. Der forventes at falde dom i sagen 4. november.
Flere terrorsager i gang
Ekstra Bladet er bekendt med fem personer, der har haft forskellig tilknytning til organisationen, og som enten er dømt eller tiltalt i terrorsager.
Tre af sagerne kører fortsat, og her er der ikke faldet dom endnu.
I de resterende to sager er personerne, der har haft tilknytning til Team Dawah, blevet kendt skyldige, og de dømte fik henholdsvis seks og ti års fængsel. I den ene sag for at ville begå et terrorangreb og i den anden sag for at hverve en IS-kriger.
I begge sagerne har de dømte anket til frifindelse.
Artiklen fortsættes under billedet ...
Slettet billedmateriale
I flere af sagerne viser billedmateriale, at de nu terrortiltalte har deltaget i Team Dawah-arrangementer, og i én af sagerne ses den tiltalte med en af organisationens T-shirts på, mens han deler deres pamfletter ud på gaden i København.
Billedmaterialet har været tilgængeligt på Team Dawahs offentlige Facebook-side, men er efter en række anholdelser sidenhen blevet slettet. Ekstra Bladet er i besiddelse af billederne.
De nu tiltalte eller dømte har ifølge Ekstra Bladets oplysninger haft forskellig tilknytning til organisationen.
Nogle har været fuldbyrdede medlemmer, og andre har været mere løst tilknyttet som en form for 'hangarounds' i organisationen.
Lyt til de første to episoder af Ekstra Bladets podcast Homegrown her eller i din fortrukne podcast-app: