Afsløring: To fester bag coronaskandale hos politiet

Smittetallet vokser hos Nordsjællands Partypoliti - festdeltagernes skæbne er endnu uafgjort

På Station Syd i Gentofte har man lukket for ekspeditionen som følge af corona-skandalen. Foto: Henning Hjorth
På Station Syd i Gentofte har man lukket for ekspeditionen som følge af corona-skandalen. Foto: Henning Hjorth
Følg Krimi

Deltog du i festerne, er du blevet sendt hjem i den forbindelse, eller har du kendskab til politi-skandalen, så kontakt os her.

Mens ordensmagten deler bøder i hobetal ud til danskere, der forsamles mere end fem, har nogle ansatte hos Nordsjællands Politi hygget sig gevaldigt ved større sammenkomster.

Den coronaskandale, der har ramt kredsen, er ikke udløst af én, men to fester.

Det oplyser Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet, som i aftes afslørede, at både politifolk og anklagere har festet under coronanedlukningen.

Politifolk og anklagere festede: Corona-skandale i Nordsjælland

Mens politidirektør Jens-Christian Bülow onsdag var særdeles fåmælt om sine festlige medarbejdere, bekræfter han nu over for Ekstra Bladet, at der har været fest.

'Det billede, som lige nu tegner sig, er imidlertid, at der har været to forskellige sociale sammenkomster henholdsvis den 5. og 6. marts 2021, hvor medarbejdere fra blandt andet Nordsjællands Politi har deltaget. Begge sammenkomster er efter oplysningerne foregået i private boliger,' lyder det i et skriftligt svar.

Hele 14 mennesker festede 5. marts - både politiansatte og anklagere. Angiveligt foregik det altså i et privat hjem.

Næste dag slog omkring seks politiansatte sig ifølge Nordsjællands Politi løs. Endnu en gang i et privat hjem.

'Der er ikke noget, som tyder på, at de to sammenkomster er startet på politistationen i Gentofte eller på nogen af de andre stationer i kredsen eller har nogen sammenhæng med et fagligt arrangement i politikredsen,' skriver politidirektøren.   

Nordsjællands Politi har et udbrud af corona efter to fester blandt medarbejderne i privat regi. Her ses politistationen i Helsingør. Foto: Jan Sommer
Nordsjællands Politi har et udbrud af corona efter to fester blandt medarbejderne i privat regi. Her ses politistationen i Helsingør. Foto: Jan Sommer
 

Coronastatus fra politiboss

Jens-Christian Bülow giver en status på antallet af covid-19-smittede medarbejdere.

Det lyder torsdag på 31.

Der er tale om 14 politiansatte og 17 civilt ansatte.

I alt 27 er i karantæne – 18 politiansatte og 9 civilt ansatte.

Politidirektøren giver nu også offentligheden indblik i smittetallet fra den foregående dag.

Da havde 30 medarbejdere fået konstateret corona, 14 politiansatte og 16 civilt ansatte. De karantæneramte talte 27 - 16 politiansatte og 11 civilt ansatte.

Det får Jens-Christian Bülow til at komme med et forsigtigt bud på, at 'det er lykkedes at inddæmme smitten, men det får vi først vished om i de kommende dage', lyder det.

Uvis fremtid
Som Ekstra Bladet tidligere i dag kunne afsløre, berører coronamiseren ikke kun ansatte ved Nordsjællands Politi. Station Syd i Gentofte har blandt andet lukket sin ekspedition.

Også op mod ti retssager er udsat, hvilket politibossen beklager.

Han lover dog, at coronasituationen kun har 'haft en begrænset betydning for løsningen af vores opgaver' og ikke har betydet færre patruljer på gaderne i Nordsjælland.

Jens-Christian Bülow lader også forstå, at de festglade medarbejderes skæbne endnu ikke er afgjort.

'Når Nordsjællands Politi er færdige med at klarlægge sagen, vil vi tage stilling til, hvad den måtte give anledning til for de involverede medarbejdere.' 

Læs hele mailen fra politidirektøren

Politidirektør hos Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow skriver i en mail til Ekstra Bladet:

'Nordsjællands Politi er fortsat i gang med at undersøge sagen, og vi har blandt andet ikke endnu kunnet tale med alle de relevante sygemeldte medarbejdere.

Det billede, som lige nu tegner sig, er imidlertid, at der har været to forskellige sociale sammenkomster henholdsvis den 5. og 6. marts 2021, hvor medarbejdere fra blandt andet Nordsjællands Politi har deltaget. Begge sammenkomster er efter oplysningerne foregået i private boliger. Ved sammenkomsten den 5. marts skal omkring 14 personer have været samlet i et privat hjem, og heriblandt både politiansatte og anklagere. Den 6. marts skal omkring seks politiansatte have været samlet i et privat hjem.

Der er ikke noget, som tyder på, at de to sammenkomster er startet på politistationen i Gentofte eller på nogen af de andre stationer i kredsen eller har nogen sammenhæng med et fagligt arrangement i politikredsen.   

Smittetallet i Nordsjællands Politi blev i morges opgjort til 31 smittede, som dækker over 14 politiansatte samt 17 civilt ansatte. I alt 27 er i karantæne – 18 politiansatte og 9 civilt ansatte. Den 17. marts var der i alt 30 smittede, hvoraf 14 var politiansatte og 16 var civilt ansatte. Antallet af karantæneramte var 27 med 16 politiansatte og 11 civilt ansatte. Sammenligner man tallene er der noget, som tyder på, at det er lykkedes at inddæmme smitten, men det får vi først vished om i de kommende dage.

Den aktuelle smittesituation har ikke betydet færre patruljer på gaderne i Nordsjælland, og har kun haft en begrænset betydning for løsningen af vores opgaver. Det har dog været nødvendigt at udsætte op mod 10 retssager, og det er naturligvis meget beklageligt for de involverede borgere.

Når Nordsjællands Politi er færdige med at klarlægge sagen, vil vi tage stilling til, hvad den måtte give anledning til for de involverede medarbejdere.'

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind