Afstraffet med pisk for sex

I Indonesien ser man ikke let på sex før ægteskabet, måtte et ungt par erfare

En yngre mand straffes med piskeslag for at have dyrket sex med sin kæreste. Foto: Chaideer Mahyuddin/Ritzau Scanpix
En yngre mand straffes med piskeslag for at have dyrket sex med sin kæreste. Foto: Chaideer Mahyuddin/Ritzau Scanpix

100 piskeslag.

Så hård er straffen for at dyrke sex før ægteskab i den indonesiske provins Aceh, hvor man stadig følger sharialoven. Her var et yngre par blevet fanget midt i akten.

Derfor skulle de i sidste uge stille op til afstraffelse af det religiøse politi ved moskéen i byen Jantho for brud på islamisk lov.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den unge mand fik i flere omgange uddelt de piskeslag, som han var blevet idømt for lovovertrædelsen. Foto: Chaideer Mahyuddin/Ritzau Scanpix
Den unge mand fik i flere omgange uddelt de piskeslag, som han var blevet idømt for lovovertrædelsen. Foto: Chaideer Mahyuddin/Ritzau Scanpix

Corona-ceremoni
De dømte bliver ikke vist nogen nåde i Aceh. Ifølge tyske Bild holdt manden med pisken kun korte pauser, når den dømte lovovertræder havde for voldsomme smerter. Så begyndte piskeslagene på ny.

Agus Kelana Putra, leder af kriminalefterforskningen ved anklagemyndighedens kontor, mener, at straffen var passende.

- Dette unge par fortjente hundrede piskeslag for at have overtrådt islamisk lov, fastholder han ifølge Bild.

For at sikre, at ingen er blev inficeret med coronavirus under den brutale afstraffelse, havde både de dømte og det religiøse fået strenge ordrer om at bære handsker og ansigtsmasker.

Islamisk fromhed
Indonesien er det land i verden, der har den største muslimske befolkning. Cirka 87 procent af landets knap 255 millioner indbyggere er muslimer. Resten er kristne, hinduistiske og buddhistiske minoriteter.

Kom med indenfor i forladt 'spøgelsespalads'

Landet anses for moderat, men længe har der ulmet en tendens mod religiøs fromhed og konservativ islamisk aktivisme.

I 2019 indførte Indonesiens lovgivere eksempelvis en lov, som gjorde det forbudt at dyrke sex uden for ægteskabet.

Det betyder, at et ugift par, der bor sammen, kan blive fængslet i seks måneder eller få en bøde på ti millioner rupiah, som svarer til 4809 kroner. For mange indonesere er det tre måneders løn. Det skriver Reuters.

De indonesiske lovgivere sagde dengang til Reuters, 'at den nye lovgivning, som skal erstatte den hollandske æra med kolonialisme, er et længe ventet udtryk for indonesisk uafhængighed og religiøsitet.' Landet erklærede sig uafhængigt i 1945.

Åh nej! Endnu et ferieparadis vil flå dig for penge

- Staten må beskytte borgerne mod adfærd, der er i modstrid med de øverste befalinger fra Gud, siger Nasir Djamil, som er politiker i partiet Partai Keadilan Sejahtera, et islambaseret politisk parti i Indonesien.

En menneskerettighedsorganisation, The Institute for Criminal Justice Reform, kalder lovgivningen for 'et angreb mod basale frihedsrettigheder' og anslår, at flere millioner indonesere vil blive ramt.