Annonce:
Annonce:

Afvist asylansøger truede med at slagte kone og børn: Her er hans dom

Politiets Aktionsstyrke befriede familie på Udrejsecenter Sjælsmark efter otte timers drama

Video fra politiets operation på Sjælsmark Video: Local Eyes
Annonce:
Følg Krimi

En 53-årig iraner, der har fået afslag på asyl og som skal udvises til Italien med sin kone og fire børn, blev i dag idømt tre måneders fængsel ved retten i Helsingør for trusler på livet mod sin familie.

Se mere video på localeyes.dk

Det skete under et otte timer langt drama den 17. maj på Udrejsecenter Sjælsmark, hvor han truede med en kniv og sagde: - Jeg slagter min kone og mine børn!

Ved dommen blev iraneren også udvist med indrejseforbud i seks år. Han er fortsat varetægtsfængslet, indtil dommen er afsonet, og han kan udvises af Danmark.

I retten erkendte den 53-årige, at han havde truet med at stikke familien ihjel, men at det var noget, han havde sagt for sig selv, og som andre vidner blot havde overhørt.

Knivdrama på udrejsecenter: - Jeg slagter min kone og mine børn

Annonce:

Han kunne ikke huske, at han gentog truslerne under en afhøring på Helsingør Politigård, men politimanden, der afhørte iraneren, forklarede, at iraneren flere gange sagde til ham, at han ville slå sin hustru og sine børn ihjel, hvis han ikke fik opholdstilladelse i Danmark.

Måtte sove på gaden
Familien kom fra Italien til Danmark som asylansøgere. Men da Italien er et 'sikkert land', fik de afslag på asyl i Danmark og skal udvises. I retten forklarede den 53-årige, at de ikke havde haft det godt i Italien, hvor de måtte sove på gaden.

Han og hustruen havde meldepligt i Udrejsecenter Sjælsmark, og han var blevet frustreret, efter at familien havde følt sig dårligt behandlet, forklarede han.

Vidner så, at den 53-årige trak op i sin trøje foran børnehaven i Sjælsmark og viste, at han havde en 20 cm. lang kniv i bukselinningen.

- Jeg slagter min kone og mine børn, truede han.

Så gik han ind i børnehaven, hentede sin fem-årige datter, og gik mod familiens værelse på den tidligere kaserne, mens han havde datteren på den ene arm og holdt kniven mod pigen med den anden hånd.

Annonce:

På vejen fra børnehaven til familiens værelse blev både en lærer og en kriminalassistent vidne til dramaet, hvor han, ifølge tiltalen, truede den fem-årige med kniven.

Trak pistolerne
Imens havde personalet i børnehaven alarmeret politiet, og en patrulje trak pistolerne og forsøgte at få den 53-årige til at smide kniven og sætte barnet fra sig.

Han låste sig inde med hustruen og to af sine fire børn og situationen og forhandlingerne med ham var uløst gennem otte timer.

Dramaet sluttede først kl. 19.33, da iraneren måtte gå på toilettet og lod familien alene et øjeblik. Politiets Aktionsstyrke, AKS, brød ind på værelset, anholdt iraneren og familien blev befriet.

Hustruen forklarede efterfølgende, at hun ikke havde følt sig bange eller tilbageholdt, så politiet kunne ikke rejse tiltale mod den 53-årige for langvarig frihedsberøvelse, men kun for dødstrusler.

Annonce:

De tre måneders fængsel ligger i den høje ende af retspraksis for dødstrusler, og det skyldes omstændighederne og at dramaet stod på gennem otte timer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: