Annonce:
Annonce:

Afvist i 11. time: Arkansas henretter dødsdømt med omstridt middel

Delstaten Arkansas har natten til tirsdag gennemført den anden ud af otte planlagte henrettelser på kort tid

Jack Jones (tv) var dømt for voldtægt og drab på en kvinde. Politifoto
Jack Jones (tv) var dømt for voldtægt og drab på en kvinde. Politifoto
Annonce:
Følg Krimi

Den amerikanske delstat Arkansas har natten til tirsdag dansk tid gennemført den seneste af flere planlagte henrettelser, der skal finde sted over de kommende dage.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

52-årige Jack Jones, der var dømt for voldtægt og drab på en kvinde, Mary Phillips, i 1995, blev henrettet, efter at den amerikanske højesteret havde afvist en klage fra hans advokater i 11. time.

- Mary passede sit job som bogholder i Bald Knob (lille by i Arkansas, red.) 6. juni 1995, da hun blev kvalt til døde med ledningen fra en kaffemaskine.

- Imens kæmpede hendes 11-årige datter Lacey for sit liv et par meter derfra efter at være blevet kvalt og slået, udtaler statsadvokat i Arkansas Leslie Rutledge i en erklæring ifølge AFP.

Domstol stopper seriehenrettelse

Arkansas har på opsigtsvækkende vis planlagt hele otte henrettelser, der skal finde sted mellem 17. og 27. april.

Annonce:

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker, fordi myndighederne i delstaten vil nå at gennemføre henrettelserne, inden et omstridt stof, der er en del af den dødelige injektion, rammer udløbsdatoen i slutningen af måneden.

Det beroligende lægemiddel midazolam blev brugt i henrettelser i Oklahoma og Arizona, hvor vidner fortalte, at fanger vred sig i tilsyneladende smerte under udførelsen.

I sidste uge blev Stacey E. Johnson (tv) og Ledelle Lee henrettet i Arkansas. Politifoto
I sidste uge blev Stacey E. Johnson (tv) og Ledelle Lee henrettet i Arkansas. Politifoto
 

Natten til tirsdag dansk tid havde myndighederne i Arkansas ligeledes planlagt at henrette 46-årige Marcel Williams. Han er dømt for bortførelse, voldtægt og drab på den dengang 22-årige Stacy Errickson i 1997.

Men få minutter inden, at Williams skulle havde den dødelige sprøjte, stoppede den amerikanske distriktsdommer Kristine Baker henrettelsen midlertidigt.

Annonce:

I sidste uge blev den 51-årige Ledell Lee henrettet. Han blev idømt en dødsstraf i 1993, efter at han havde tævet en kvinde ihjel med et brækjern.

Henrettelsen blev eksekveret natten til fredag dansk tid, efter at den amerikanske højesteret havde afvist en sidste appel torsdag aften.

Foreløbigt er fem af de planlagte henrettelser i Arkansas blevet bremset.

Det skyldes blandt andet, at medicinalvirksomheden McKesson Medical-Surgical, som har leveret midazolam, hævder, at fængselssystemet i Arkansas havde indkøbt præparatet under falske forudsætninger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: