Aktion i Pusher Street: Politiet finder pistol med 9 skarpe skud

Københavns Politi gennemførte onsdag morgen en aktion i Pusher Street på Christiania, hvor der udover joints og cannabis-produkter også blev fundet en skarpladt pistol

Ifølge Københavns Politi er miljøet på Christiania blevet mere brutalt i løbet af 2018. Foto: Stine Tidsvilde.
Ifølge Københavns Politi er miljøet på Christiania blevet mere brutalt i løbet af 2018. Foto: Stine Tidsvilde.

Københavns Politi gennemførte onsdag morgen endnu en af de utallige aktioner i Pusher Street på Christiania. Ved aktionen blev der fundet en skarpladt kaliber 7.65 pistol af mærket Browning med ni skud. Herudover blev der beslaglagt cirka 8,5 kg cannabis produkter, 600 joints og 800 kroner.

- Pistolen er fundet i umiddelbar tilknytning til Pusher Street, strategisk placeret så man hurtigt kan komme til den, siger Lars-Ole Karlsen, der er leder af Operativ Special Afdeling - tidligere Task Force Pusher Street - i Københavns Politi.

Politiet er på bar bund efter et knivstikkeri ved Christiania sidste uge. Foto: Jens Dresling Krimi Mand stukket ned under rockeropgør på Christiania

Ifølge Lars-Ole Karlsen er politiet bekendt med, at bygningen hvor pistolen blev fundet benyttes af pusherne i den navnkundige gade.

- Det fortsætter den tendens og forråelse, der har været i 2018, hvor vi har set øget vold og vold mod politiet i Pusher Street.

- Vi håber, at man fra det gode Christianias side tager afstand fra det, siger Lars-Ole Karlsen til Ekstra Bladet.

Fundet af den skarpladte pistol får dog ikke Københavns Politi til at ændre strategi.

- Vi bliver ved. Det er klart, at vi må tage vores forholdsregler, men indsatsen fortsætter, siger Lars-Ole Karlsen.

I en pressemeddelelse fra Københavns Politi udtrykker chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov også bekymring over fundet. Han kæder det sammen med skyderiet på Christiania i august 2016, hvor to betjente blev ramt af skud under en aktion.

- Med tanke på skyderiet mod betjentene den 31. august 2016, er det et fund, som vækker bekymring, og samtidig et fund, som understreger vigtigheden af at fortsætte og forstærke indsatsen mod de organiserede kriminelle. De, der køber hash i Pusher Street støtter den organiserede kriminalitet og dermed de kriminelle, der gentagne gange forsvarer denne kriminalitet med vold mod politiet. Inden for den seneste uge er der igen kastet med kanonslag efter politiet, til fare for både betjentene og de beboere og turister, som opholdt sig på stedet. Vi fortsætter indsatsen og tager højde for den tiltagne voldsparathed blandt pushere, vagter og andre med tilknytning til hashhandlen på Christiania.