Aktivister blokerede McDonald's: Her går mand helt amok

En gruppe demonstranter blokerede i flere timer McDonald's, så kunderne ikke kunne få deres burger. Men det ville en mand ikke finde sig i, og så tog han sagen i egen hånd

Se det dramatiske optrin her, hvor en mand i den store afdeling buldrer igennem en demonstration foran McDonald's på Frederiksberg.
Følg Krimi

Ved du noget, eller kender du manden fra episoden, så hører vi gerne fra dig:

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Konceptet fastfood er helt klart. Hurtigt ind og hurtigt ud med mad i hånden. Men så nemt skulle det ikke gå for en flok burger-hungrende borgere på Frederiksberg.

Aktivist-gruppen Extinction Rebellion havde søndag 1. september planlagt en uanmeldt demonstration foran burger-gigantens adresse på Falkoner Allé på Frederiksberg.

Her mødte 15-20 demonstranter op og spærrede indgangen til McDonald's. Det bekræfter kommunikationschef Pia Stobberup over for Ekstra Bladet.

- De dukkede op 15-20 mand med bannere. Det var en uanmeldt demonstration, men vi var opmærksomme på, at de kom. Alligevel valgte vi ikke at anmelde demonstrationen til politiet, fordi vi som udgangspunkt støtter ytringsfriheden og foretrækker dialog, men vi talte med politiet forud for demonstrationen for at sikre, at de ville gribe ind, skulle det udvikle sig voldeligt, siger Pia Tobberup til Ekstra Bladet.

Skal jeg smaske dig?
Demonstrationen varede fra kl. 12 til 16, men omkring klokken 15 stod det klart, at ikke alle var klar på dialog. En hærdebred mand ville ikke finde sig i det og gik amok på demostranterne.

- Kan jeg komme igennem her? Jeg er ligeglad. Fuck det. Ellers løber jeg igennem, siger den kæmpestore mand på videoklippet, inden har forcerer fem-seks personer, og så eskalerer det.

- Skal jeg smaske dig, din svans. Har du et fucking problem? Er der nogen af jer, der har et problem? Kan I fucking opføre jer ordentligt. Fucking hippier, mand, siger den voldsomt ophidsende mand, inden han slutter af med 'sut din mors pik, din bums', vender sig om og går ind og køber sin burger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det gik heftigt for sig foran McDonald's. Privatfoto
Det gik heftigt for sig foran McDonald's. Privatfoto
 

I opløsning
Ifølge Pia Stobberup foregik demonstrationen ganske fredeligt de første to timer, og McDonald's valgte sågar at omfavne demonstranterne.

- Vi valgte at tage imod dem og give gratis vegetarburgere til de gæster, der gik forgæves. Vi forsøgte også at indgå dialog med Extinction Rebellion om de emner, de demonstrerede omkring. De var imødekommende nok over for dialog, men vi oplevede dog, at det var svært at trænge igennem med fakta. Demonstrationen forløb stille og roligt det første stykke tid, men så begyndte folk at presse sig igennem.

- I starten var der også et par enkelte, der kom igennem, men så blev demonstranterne mere og mere standhaftige. Da det begyndte at eskalere, blev demonstrationen opløst, siger Pia Tobberup til Ekstra Bladet.

Kommunikationschefen så også optrinnet med den store mand, og fortæller, at det var der konflikten mellem demonstranterne og gæsterne eskalerede. Han fik efter hendes vidende sin mad og forlod stedet igen uden dramatik.

McDonald's var i forbindelse med demonstrationen også i dialog med politiet, der patruljerede i området og var klar til at gribe ind, hvis det skulle blive for voldsomt.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Extinction Rebellion, men uden held. Ekstra Bladet været i kontakt med Københavns Politi, der har følgende kommentar:

'Generelt ønsker vi at sikre demonstranters mulighed for at ytre sig, mens der tages mest muligt hensyn til alle berørte parter. I dette tilfælde blev der søndag afholdt en uanmeldt demonstration på Falkoner Allé, hvor en gruppe aktivister havde taget opstilling foran en virksomhed med bannere. Københavns Politi var i den forbindelse til stede og i dialog med både demonstranter og virksomheden. Vores samlede indtryk er, at der var tilfredshed med politiets håndtering af situationen fra begge sider'.

Ved du noget, eller kender du manden fra episoden, så hører vi gerne fra dig:

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.