Annonce:
Annonce:

Akutbilen holdt i garagen: 10-årig dreng mistede livet

Akutlægebilen på Bornholm blev droppet. Dagen efter døde en 10-årig efter et trafikuheld

Billedet her er taget kort efter ulykken den 2. august. (Foto: Morten Brandborg)
Billedet her er taget kort efter ulykken den 2. august. (Foto: Morten Brandborg)
Annonce:
Følg Krimi

Kun én dag efter, akutlægebilen på Bornholm blev kørt i garagen for sidste gang, blev en familie med en 10-årig dreng i bilen ramt bagfra. Drengen får ikke den medicin, som skal dæmpe blødninger og pres i hjernen, i tide. Det skriver metroxpress.

Til avisen forklarer den erfarne anæstesisygeplejerske José Miguel Lee Gonzalez, hvordan han kom langt senere til ulykkesstedet, end han ville have gjort, hvis han havde haft mulighed for at bruge bilen.

- Jeg giver ham ilt. Men da jeg får oplyst, at der primært er mistanke om, at han på grund af slag mod hovedet har væskeansamling i hjernen, mangler jeg de mediciner, blandt andet særlige saltvandsopløsninger og et særligt medicinpræparat mod stærk blødning. Alt sammen noget, som kan mindske tryk og blødninger i hjernen, siger José Miguel Lee Gonzalez.

Annonce:

- Hvis der er væskeansamlinger i hovedet, er minutter afgørende. Det er ikke sikkert, at han havde overlevet, men jeg vil sige det sådan her: Han fik ikke chancen.

Drengen blev fløjet til Rigshospitalet i en helikopter, men det var for sent. Han afgik ved døden kort efter klokken 02.00.

Region Hovedstaden har ifølge metroxpress nu igangsat en undersøgelse af akuthjælpen i forbindelse med drengens død.

Ulykken
Drengen sad omkring klokken 15.00 i en personbil med sine forældre og sin søster på otte år, da hans far, som kørte bilen, ville svinge til venstre på Svalhøjvej. Her blev de ramt bagfra af en anden bil, som formentlig overså, at de var i færd med at dreje, fortalte vagtchef hos Bornholms Politi Peter Johansen dengang til Ekstra Bladet.

Bilen kørte omkring 60-70 km/t og ramte tæt på der, hvor drengen sad i bilen.

Kort efter meddelte politiet, at han var 'svært tilskadekommen' og 'i kritisk tilstand', og lægerne kunne altså knap to timer efter midnat konstatere, at der ikke var noget at stille op.

På ferie
Familien, som er fra Sjælland, var på sommerferie på Bornholm og på vej mod Hasle, da de blev ramt. Resten af familien og manden, som kørte den anden bil er sluppet uden alvorlige skader.

8. oktober mistede en treårig dreng livet på Bornholm, mens øens akutlægebil ventede på bevilling.

Tre-årig død af astmaanfald: Akutlægebil holdt parkeret i garage

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: