Alene i to uger: Hvor er min mand?

Lone Weiling håber, at flere vil hjælpe med at finde hendes mand, der forsvandt for to uger siden - også selv om hun forventer, at han er død

Her møder Ekstra Bladet Mads Fisker Weilings kone, Lone Weiling - se indslaget her (foto: Ole Frederiksen / redigering: Julie Sørensen)
Følg Krimi

Konen til den forsvundne aarhusianer, Mads Fisker Weiling, regner ikke længere med at finde sin mand i live.

Onsdag formiddag og eftermiddag tog 17 frivillige del i eftersøgningen af  42-årige Mads Fisker Weiling, der den 29. november forsvandt efter en julefrokost i Skolegade, Aarhus.

Politiet har indstillet eftersøgningen, men hver dag starter et hold frivillige ud fra badeanstalten ”Den Permanente” ved Riis Skov for at lede efter den forsvundne aarhusianer.

Sammen med de mange frivillige er Lone Weiling, der er gift med den 42-årige familiefar. Hun har siden dagen efter julefrokosten været med til at søge efter sin mand, men efter næsten to ugers tid er hun ved at være afklaret med, hvilken slags eftersøgning der er tale om.

- Vi er ikke så optimistiske længere, fordi der er gået så lang tid. Det tegner desværre i retning af, at der er sket en ulykke, og at han formentlig er druknet eller ligger i et krat et eller andet sted, fortæller Lone Weiling efter dagens resultatløse eftersøgning til Ekstra Bladet.

Håber på hjælp fra frivillige
Mere end 150 frivillige har den seneste tid taget del i eftersøgningen af Mads Fisker Weiling, og selvom håbet om at finde sin mand i live svinder for Lone Weiling, så håber hun alligevel, at opbakningen fortsætter.

- Folk, der har lyst til at hjælpe os bare en time eller tre, kan gøre hele forskellen, siger hun og opfordrer interesserede til at tage kontakt til Missing People Denmark, der hjælper med at organisere frivillige.

- Den her uvished er, som alle sikkert kan forestille sig, forfærdelig at leve i. Derfor betyder det også så meget, det Missing People Denmark og alle de her frivillige mennesker har gjort. Det er helt fantastisk, at der møder folk op hver eneste dag. Nogle kommer langvejs fra og kender mig ikke. Det er helt vildt rørende, og det betyder så meget, siger Lone Weiling.

 42-årige Mads Fisker Weiling blev sidst set efter en julefrokost for seks dage siden. (Politifoto)
42-årige Mads Fisker Weiling blev sidst set efter en julefrokost for seks dage siden. (Politifoto)
 

Dykkere  fra Aarhus Brandvæsen eftersøger Mads Fisker Weiling i Aarhus havn. (Foto: Claus Bonnerup)
Dykkere fra Aarhus Brandvæsen eftersøger Mads Fisker Weiling i Aarhus havn. (Foto: Claus Bonnerup)
 

Svært med børnene
Sammen har Mads Fisker Weiling og Lone Weiling en søn på seks år, mens trafiklederen fra Banedanmark også har en 17-årig datter. Det sværeste har dog været at håndtere, hvordan man skulle forklare sønnen det hele, forklarer den hårdtprøvede mor og hustru.

- Han forstår ikke så meget, og derfor er det også begrænset, hvad vi har fortalt, udover at far er væk, og at vi gør alt, vi kan, for at finde ham.

- Sammen med familien og skolen er vi ved at finde ud af, hvordan vi skal tackle at forberede ham på, at det ender skidt, lyder det fra Lone Weiling, der håber på en snarlig afklaring.

Frivillige: Vi fortsætter nogle uger endnu
Stifteren af organisationen ”Missing People Denmark”, René Nielsen, har organiseret den frivillige eftersøgning siden torsdag i sidste uge, og han er overbevist om, at den 42-årige familiefar er afgået ved døden.

- Ja, det tror jeg, ellers havde vi fundet ham nu. Hvis en person rører på sig, får vi tips, men det har der ikke været noget af. Vi ved, at han befinder sig ét sted, og det er måske i vandet, siger René Nielsen til Ekstra Bladet.

I morgen kommer nogle frivillige dykkere fra Grenå til undsætning på vandet, mens fodfolket fortsætter søgningen fra Aarhus Havn og ud til Kalø Bugt-området. Den frivillige indsats kan meget vel fortsætte et stykke tid, fortæller René Nielsen.

Kollega om savnet mand: Frygter Mads er druknet

- Vi fortsætter nogle uger endnu, hvis vi ikke finder ham. Et lig kan opføre sig på mange måder i vand, og vi har fundet ud af, at et sådant kan være i vandet i op til 28 dage på denne tid på året, før det stiger op til overfladen, siger han.

- Det kan være, vi skal være her mange dage endnu, men så længe der er frivillige, så er vi her også, lyder opfordringen.

Har du lyst til at hjælpe med eftersøgningen af Mads Fisker Weiling, så kan du finde kontaktinfo på René Nielsen på Facebook-gruppen ”Missing People Denmark” eller missingpeople.dk.

Forsvundet familiefar måske set ligge på gaden

Trods en intens eftersøgning er Mads Fisker Weiling ikke dukket på - hverken død eller levende. Foto: Claus Bonnerup
Trods en intens eftersøgning er Mads Fisker Weiling ikke dukket på - hverken død eller levende. Foto: Claus Bonnerup
 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind