Alexander fandt kvæstet ni-årig på vejen: Han græd og sagde av

18-årige Alexander Petrovic var blandt de første, som fandt ni-årig dreng kvæstet på Mølmarksvej i Svendborg. Drengen var blevet kørt ned af en flugtbilist

- Jeg er meget forskrækket over, at sådan noget kan lade sig gøre - at man efterlader en bevidstløs dreng, siger Alexander Petrovic, der fandt den påkørte niårige. Video: TV2/FYN

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Den ni-årige dreng, som tirsdag morgen kort før klokken 7.27 blev kørt ned og efterladt hårdt kvæstet på Mølmarksvej i Svendborg, var ved bevidsthed, da de første forbipasserende kom hen til ham.

Det fortæller 18-årige Alexander Petrovic, der var blandt de første på stedet til at hjælpe drengen og sørge for, at han blev hentet i ambulance og kørt til behandling på hospitalet.

Alexander Petrovic var på vej hjem fra sin kæreste, da han kom forbi på Mølmarksvej og så drengen ligge kvæstet på vejen.

- Drengen lå ude på vejen. Jeg parkerer ved den første sidevej og løber hen til ham. Der står allerede nogen ved ham, og der er ved at blive ringet til en ambulance, siger Alexander Petrovic til Ekstra Bladet.

Alexander Petrovic vælger at sætte sig ved siden af drengen for at trøste ham.

- Jeg tager hans hånd og nusser på den. Og jeg nusser ham på kinden. Drengen åbner øjnene og siger 'aaaaaaav', fortæller Alexander Petrovic.

- Mens vi venter på ambulancen, prøver jeg at snakke til drengen for at holde ham vågen. Og han siger også, hvad han hedder, forklarer Alexander Petrovic.

Fyns Politi har onsdag eftermiddag skrevet i en pressemeddelelse, at man nu er sikker på, at drengen er blevet ramt af en flugtbilist. Det har politiet konstateret ud fra overvågningbilleder.

Krimi Flugtbilist efterlyses: 9-årig dreng efterladt med mange knoglebrud

Drengen var på vej til skole, og på billederne ser man drengen løbe ud på vejen fra Jægermarken midt mellem Skyttevej og Hesselbjerg. Her bliver drengen ramt af en mellemstor, formentlig nyere mørk personbil. Bilisten vælger efter sammenstødet at køre videre uden at give sig til kende.

Ingen har tilsyneladende set sammenstødet. Heller ikke Alexander Petrovic, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Og hvis der har været en mørk bil, så havde jeg mit fokus på drengen, siger han.

Alexander Petrovic fortæller, at det først var senere på dagen, da han var i skole på den kombinerede ungdomsuddannelse i Svendborg, at det gik op for ham, at drengen var kommet mere alvorligt til skade, end det så ud til til at begynde med. Faktisk var der ikke så meget at se på drengen, da Alexander Petrovic sad ved ham.

Men på Odense Universitets Hospital konstaterede lægerne, at drengen havde pådraget sig mange knoglebrud. Blandt andet på skulderen, hoften og benene.

- Ud over at drengen græd, var der ikke så meget at se på ham på det tidspunkt. Men han havde det slemt. Det kunne man godt fornemme, siger Alexander Petrovic.

Krimi Flugtbilist afsløret på video: Ni-årig efterladt med mange knoglebrud

Drengen har ikke selv kunnet hjælpe politiet med oplysninger i sagen. Han kan ikke huske noget.

Alexander Petrovic fortæller til Ekstra Bladet, at han i forbindelse med at tage sit kørekort til personbil har været på et obligatorisk kursus i førstehjælp. Det er indholdet fra det kursus, som har gjort, at han valgte at reagere, som han gjorde.

Om flugtbilisten siger han:

- Jeg blev chokeret, da det senere på dagen viste sig, at han formentlig blev ramt af en bilist, der valgte at køre fra stedet. Man burde tage lidt mere ansvar.

Fyns Politi efterlyser hjælp fra offentligheden til at finde frem til flugtbilisten. Fyns Politi fortæller, at bilen, der ramte drengen, helt sikkert har fået skader på fronten. Har man oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på tlf.: 114.