Alexander fik løsnet hjulboltene: - Nu skal jeg dø

19-årige Alexander Holzendorff endte i går i grøften lidt uden for Holbæk på Sjælland efter at være blevet overhalet af sit venstre forhjul

På sygehuset blev Alexander Holzendorff spændt fast og fik nakkekrave på. En scanning viste ifølge den 19-årige, at der ikke var nogen brud. Foto: Alexander Holzendorff
På sygehuset blev Alexander Holzendorff spændt fast og fik nakkekrave på. En scanning viste ifølge den 19-årige, at der ikke var nogen brud. Foto: Alexander Holzendorff
Følg Krimi

- Nu skal jeg dø.

Alexander Holzendorff har netop tabt sit venstre forhjul, der stryger lige forbi en forankørende motorcykel. Bilen er umulig at styre på kun tre hjul, og han fortsætter resolut mod grøften i højre side og de høje træer.

- Jeg er sikker på, at nogen holdt hånden over mig i går. Det kunne være gået grueligt galt, og jeg tænkte virkelig: Nu skal jeg dø, siger Alexander Holzendorff.
Artiklen fortsætter under billedet.

Var bilen fortsat lidt længere, havde den ramt store træer, fortæller Alexander Holzendorff. Foto: Alexander Holzendorff
Var bilen fortsat lidt længere, havde den ramt store træer, fortæller Alexander Holzendorff. Foto: Alexander Holzendorff

Ulykken skete på Midtsjælland lidt uden for Holbæk, og 19-årige Alexander Holzendorff mener, at nogen bevidst har løsnet hjulboltene på hans bil søndag fjerde juni.

Vanvittig trend breder sig: - Det kan slå folk ihjel

- Jeg har ikke haft problemer med bilen før, jeg havde haft den parkeret ved mit arbejde i Hvalsø. Da jeg kørte hjem, lagde jeg mærke til en kliklyd fra det venstre forhjul, men det virkede ikke slemt.

- Alligevel aftalte jeg med en ven af familien, at han skulle kigge på den, for jeg ved intet om biler. Det skulle han så have gjort i går, og det var på vej ud til ham, jeg kørte galt. Jeg havde ikke kørt i bilen siden i søndags, fordi jeg ikke ville risikere noget.

Midt- og Vestsjællands Politi har bekræftet, at de i går modtog en anmeldelse om, at nogen har løsnet hjulet på en bil, der førte til en ulykke lidt uden for Holbæk.

Kunne have kørt barn ihjel
Selv helt op til ulykken mærkede Alexander Holzendorff ikke på bilens opførsel, at det venstre forhjul var på vej af, fortæller han.

- Jeg kunne høre, at kliklyden pludselig blev meget værre, så jeg satte farten ned til 40-50 km/t. selvom man måtte køre 80. Det er jeg virkelig glad for, jeg gjorde, for ellers havde jeg nok ramt et træ.

Nye ondskabsfulde angreb mod bilister: Hjulbolte løsnet

Den 19-årige slap fra ulykken uden større mén, men fortæller, at han fik et alvorligt piskesmæld. I dag er han bare glad for, at han ikke ramte andre.

- Jeg er virkelig glad for, at jeg ikke kørte inde i byen, da det skete. Jeg kunne jo have kørt et barn ihjel, eller hvis jeg havde kørt lidt hurtigere, kunne jeg måske have ramt motorcyklen foran.
Artiklen fortsætter under billedet.

Skaderne på den lille Suzuki Alto er tydelige i venstre front, hvor hjulet røg af. Foto: Alexander Holzendorff
Skaderne på den lille Suzuki Alto er tydelige i venstre front, hvor hjulet røg af. Foto: Alexander Holzendorff

En syg leg
Selvom Alexander Holzendorff har meldt sagen til politiet, så har han ikke store forhåbninger om, at de kan finde den person, der løsnede hjulet.

- Politiet kan nok aldrig finde ud af, hvem der gjorde det mod mig, fordi der ikke er nogen beviser. Derfor vil jeg opfordre folk til at hjælpe hinanden og holde øje med, om de ser noget mistænkeligt omkring biler.

Dansk by plages igen af farlig kriminalitet: Pludselig faldt hjulet af midt under kørslen

- Det er en syg, syg leg. Og de her mennesker leger ikke bare med mit hjul, de leger også med mit og andres liv, så det her er virkelig nødt til at stoppe, siger han.

Inden for de seneste uger, har en lang række bilejere rundt omkring på Sjælland oplevet, at hjulene er blevet løsnet på deres biler.

Politiet opfordrer derfor til, at man tjekker, at hjulboltene er stramme, inden man kører afsted.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.