Alle mistænkte fængslet i Lisa-sagen

Begge mistænkte brødre og den enes kone er blevet varetægtsfængslet

Foto: 17-årige Lisa Holm blev fundet myrdet fredag aften. Nu er de to brødre, der er mistænkt for drabet, varetægtsfængslet. (Foto: Alex Ljungdahl og Rumle Skafte)
Foto: 17-årige Lisa Holm blev fundet myrdet fredag aften. Nu er de to brødre, der er mistænkt for drabet, varetægtsfængslet. (Foto: Alex Ljungdahl og Rumle Skafte)

Tidligere på dagen blev 31-årig mand fængslet for drabet på 17-årige Lisa Holm, og sent tirsdag eftermiddagen kom turen så til hans 35-årige storebror og dennes 34-årige kone, som også begge er blevet varetægtsfængslet.

Det skriver Aftonbladet.

Mens de to brødre begge er mistænkt for at have dræbt den 17-årige pige, er den 34-årige kvinde anholdt og nu også fængslet for at have dækket over deres forbrydelse.

Lisa Holm blev ifølge politiet myrdet af to litauiske sæsonarbejdere, der bor omkring 1000 meter fra Café på Klostret, hvor den 17-årige pige nåede at arbejde i tre uger. (Foto: Rumle Skafte/Alex Ljungdahl) Krimi Sigtelse afslører: Uvist hvornår Lisa blev myrdet

I forbindelse med grundlovsforhørene blev dørene lukket af hensyn til politiets efterforskning. Blandt andet har politiet endnu ikke fastslået dødstidspunktet for den 17-årige Lisa, og derfor er mændene indtil videre sigtet for at have dræbt hende på et tidspunkt mellem 7. og 12. juni, som er den periode, hun nåede at være forsvundet, inden hun blev fundet død.

Ifølge anklagemyndigheden er grundlaget for fængslingen og begæringen om varetægtsfængsling for de to brødre på det højeste niveau, nemlig at politiet vurderer, at det er 'sandsynligt' at brødrene står bag drabet. Det er det højeste niveau ud af de fire, som det svenske politi opererer med i forbindelse med mistanke om en forbrydelse.

De to mordmistænkte brødres familie i Litauen er overbevist om, at der er tale om en forfærdelig fejl, og at de tre anholdte alle er uskyldige i drabet på Lisa Holm. (Foto: Rumle Skafte/Privatfoto) Krimi Familien til mistænkte for mordet på Lisa: De bliver løsladt

Samtidig er kvinden mistænkt efter det laveste niveau, som kan oversættes til, at det med rimelighed kan siges, at hun har begået den forbrydelse, hun er mistænkt for. Det er med dette udgangspunkt, at kvinden er varetægtsfængslet, og politiet har derfor en uge til at styrke mistanken mod kvinden, hvorefter der vil blive afholdt et nyt grundlovsforhør.

Kvinde varetægtsfængslet en uge
Ifølge Aftonbladet så kvinden en smule urolig ud, da hun modtog kendelsen, inden politiet førte hende ud fra retslokalet. Herefter fortsatte sagen omkring den 35-årige storebror for lukkede døre.

Omkring halvanden time efter kendelsen mod den 34-årige kvinde, faldt fængslingskendelsen mod den 35-årige storebror, som så fattet men skuffet ud, da han modtog dommerens afgørelse om varetægtsfængsling.

Man gjorde et afgørende fund fredag aften, der førte Missing People på sporet af Lisa Holms lig. (Foto: Politifoto) Krimi Svensk medie: Dette fund førte til liget af Lisa

Begrundelsen for varetægtsfængslingen er ifølge dommeren, at der er en risiko for at han kan ødelægge efterforskningen eller at han fortsætter sine kriminelle gerninger.

Intens eftersøgning
Fængslingerne af de tre mistænkte markerer et foreløbigt punktum i sagen om den 17-årige Lisa, der forsvandt omkring klokken 18 søndag 7. juni, efter at hun sammen med to andre kvindelige kollegaer havde lukket Café på Klostret i byen Blomberg.

Blomster tæt ved caféen, hvor Lisa arbejdede. (Foto: Rumle Skafte/Privatfoto) Krimi Sigtet kvinde arbejdede samme sted som Lisa

Herefter indledtes en intens eftersøgning, som altså sluttede brat efter fem dage, da hun blev fundet død i en landejendom i Kinnekulle i det sydvestlige Sverige sent fredag aften.

Anklagemyndigheden har selv erkendt, at der fortsat ikke er nogen fældende tekniske beviser mod de to brødre, men alligevel fastholder de, at mistanken imod dem er blevet styrket.

(Privatfoto) Krimi Lammet af sorg: Læs venindernes gribende afsked med Lisa

Både de to litauiske brødre og den enes hustru nægter sig skyldige i alle sigtelser.