Aller Medias administrerende direktør Pål Thore Krosby anede intet om, at Se og Hør havde kontakt til en helt speciel kreditkortkilde, før tidligere Se og Hør-journalist Kenn B. Rasmussen i foråret 2014 udgav bogen Livet - det forbandede.
Det har Pål Thore Krosby fortalt i Retten i Glostrup torsdag formiddag.
I en ultrakort vidneforklaring satte direktøren ord på, hvordan han selv blev klar over, at en kreditkortkilde forsynede journalister på ugebladet med oplysninger om flere end 100 kendtes færd i verden. Og han havde absolut ingen anelse, forklarede han.
- Det var i april 2014, at jeg hørte om det for første gang. Jeg kan ikke helt huske, hvordan det kom frem. Men det var, mens der var nogle rygter om, at der kom en bog, forklarede Pål Thore Krosby på syngende norsk.
Afluret politiker vidner i Se og Hør-sag: Stærkt ubehageligt at nogen fulgte med
Qvortrup afviste
Krosby fortalte også, at han allerede i 2007 havde en samtale med daværende chefredaktør Henrik Qvortrup om bladets brug af kilder. Men det var en samtale, som intet havde med den aktuelle retssag at gøre. Krosby var opmærksom på en norsk medieskandale, hvor Se og Hørs norske søsterblad var indbladet i en sag om brug af kritisable kilder.
- Jeg spurgte HQ, om det kunne tænkes, at vi brugte lignende kilder som i Oslo. Og det afviste han, at vi gjorde, sagde Pål Thore Krosby.
Tre af Se og Hørs tidligere chefredaktører, Henrik Qvortrup, Kim Henningsen og Per Ingdal, sidder for tiden tiltalte i Retten i Glostrup sammen med to af bladets tidligere journalister - Kenn B. Rasmussen og Kasper Kopping. Også en tidligere systemoperatør i IBM/Nets - den såkaldte tys-tys-kilde Peter Bo Henriksen - er tiltalt i sagen.
Line Baun om kreditkort-beluring: Stærkt krænkende - også for mine børn
Liste med 100 navne
Alle nægter sig skyldige i at have bedrevet en form for ulovlig hacking. Ifølge anklagemyndigheden har tys-tys-kilden trukket oplysninger ud af IBM/Nets systemer, hvor han ved at søge på tværs af forskellige systemer kunne identificere kendte danskeres transaktioner på American Express og Mastercard.
Ifølge anklagemyndigheden sørgede ansatte på Se og Hør for at udstyre systemoperatøren med interessante navne. Og på den måde var der flere end 100 kendte danskere - også kongelige - på den liste, som systemoperatøren brugte til at søge på.
SMS'er flød i en lind strøm fra operatøren til to journalister på Se og Hør, og det er anklagemyndighedens opfattelse, at de oplysninger har ført til flere artikler i ugebladet i perioden mellem maj 2008 og slutningen af 2012.
Operachefs ekskone døde af kræft: Rejste for at få luft men Se og Hør fulgte med
Alle seks kræver frifindelse.
Der falder efter planen dom i sagen til november.