Annonce:
Annonce:

Altan-drabet: 12 års fængsel til Nikolajs drabsmand

Nikolaj Dyrner blev fundet dræbt på en altan - rullet ind i et tæppe og med halsen skåret over

Nikolaj Dyrner blev fundet dræbt med halsen skåret over på sin vens altan i januar. (Foto: Kenneth Meyer/Privatfoto)
Nikolaj Dyrner blev fundet dræbt med halsen skåret over på sin vens altan i januar. (Foto: Kenneth Meyer/Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Retten i Lyngby (Ekstra Bladet): Tor Clausen-Ley skal 12 år i fængsel for at have dræbt sin kammerat og kollega Nikolaj Dyrner den 9. januar, hvor han først slog Nikolaj ned med en stegepande, hvorefter han skar halsen over på ham, rullede ham ind i et tæppe og lagde ham på altanen.

Dommeren lagde til grund, at bevisførelsen ikke efterlader nogen tvivl om, at Tor Clausen-Ley er manden, der slog Nikolaj Dyrner ihjel for derefter at skjule ham på altanen.

Han mener, ligesom anklageren, ikke, at der er hverken særligt formidlende eller skærpende omstændigheder, og at 12 år derfor er den rette straf i denne sag.

Tor Clausen-Ley og hans forsvarer modtog dommen, og dermed slutter sagen om altan-drabet med, at Nikolajs drabsmand skal i fængsel i tolv år.

Altan-drabet: Anklager kræver lang fængselsstraf

Annonce:

Motivet var jalousi
Drabet skete angiveligt, fordi Tor Clausen-Ley fik det indtryk, at Nikolaj Dyrner havde været sammen med hans kæreste. Jalousi er derfor også anklagerens bedste bud på et motiv til drabet.

Som det sidste led i sin dokumentation læste anklageren en sms op fra Tor Clausen-Ley, hvor han giver udtryk for sin bekymring over, at hans kæreste muligvis har været sammen med den dræbte.

Den 30-årige og nu dømte drabsmand har hidtil hævdet, at han ikke kan huske episoden, men erkendt, at det må være ham, der har slået Nikolal ihjel.

I sin procedure medgav anklageren, at det er sandsynligt, at han ikke kan huske det, da de to mænds angiveligt havde en promille over tre, men hun krævede alligevel en fængselsstraf på 12 år for drabet.

Forsvareren krævede derimod frifindelse, fordi der ikke foreligger en uforbeholden tilståelse. Han påpegede, at ingen har set episoden, hvor Nikolaj blev dræbt, og derfor er det ikke sikkert, hvad der præcis er gået forud for drabet.

Annonce:

Kniven, som blev brugt til drabet, er aldrig blevet fundet, ligesom Nikolajs iPhone også fortsat er forsvundet.

Altan-drabet: I dag får han sin dom

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: