Ambulance rykkede ud til syg patient - og blev smadret

En grov hændelse har rystet i Stockholm

- Det er forfærdeligt. Det er meget bekymrende, at vi bliver sårbare.

Sådan fortæller den svenske ambulanceredder Pär Johansson som reaktion på en alvorlig hændelse, hvor en ambulance blev ødelagt i Stockholm. Det skriver expressen.

Omkring klokken 22:30 lørdag aften blev en ambulance kaldt til en adresse i byen Tensta for at hjælpe patient, der ifølge expressen var alvorligt syg.

Raser over groteske nytårsløjer: Hjertestarter blev smadret

Da personalet kom tilbage til ambulancen, var den blevet ødelagt.

- Ruderne var smadrede og den havde andre blikskader. Vi har oprettet en anmeldelse om hærværk, siger en talsmand fra Stockholms politi.

(Du kan se den ødelagte ambulance herunder - artiklen fortsætter under billedet)

Patienten måtte i stedet fragtes med en transportservice til ældre, og det var godt, at patientens tilstand ikke var værre, end den var, lyder det fra politiet.

I Facebook-gruppen 'Ambulance Sweden' udtrykker flere stor bekymring og forargelse over hærværket. En af dem er en politimand fra Stockholm, Keld Lindgren, som fortæller, at han har hørt om flere lignende tilfælde.

Kjell Lindgren mener, at der er sket et skred i tingene i forhold til, hvordan folk opfører sig overfor offentligt sikkerhedspersonale.

- Folk har ikke den samme respekt for politiet længere. De er mere tilbøjelige til at blande sig i og tage parti imod det, som vi griber ind overfor, siger han.

Fire unge mænd er angiveligt blevet set på pladsen, men gerningsmændene er endnu ikke fundet.