Ambulancer tilkaldt: To forkomne personer er kommet i land

To personer har formået at redde sig i land ved Hirtshals, efter deres båd er kæntret

Forsvaret har for kort tid siden været involveret i en redningsaktion ud for Hirtshals, efter to personer blev set i nød på havet.

- Vi får en anmeldelse om, at to personer var i fare ude på havet, så vi sender en redningsbåd afsted fra Hirtshals med det samme. Men inden, den når frem, er det faktisk lykkedes de to selv at komme i land. Dog var de noget forkomne, siger Ole Thell Sørensen, vagtholdsleder ved Forsvarets Operationstjeneste, til Ekstra Bladet.

På stranden blev de to modtaget af en fra redningstjenesten, der fik dem ind i en varm bil, men på grund af deres tilstand, bad han om ambulancer.

- De er forkomne på den måde, at de er underafkølede, da de kommer ind, og derfor er de to nu på vej mod hospitalet, siger Ole Thell Sørensen klokken 16.30.

Årsag uvist
De to sejlede i en såkaldt kabinebåd, der er en jolle, hvor en del af båden er overdækket.

- Ifølge de to mænd, er de kæntret cirka to kilometer ude, men det er svært at sige, om det er rigtigt. To kilometer er rigtig langt at svømme. Hvad der præcis gik galt, er jeg ikke klar over, men båden er kæntret og sunket, fortæller vagtholdslederen.

Fordi båden ikke vurderes at indeholde store mængder olie eller andet miljøskadeligt, gør Forsvaret ikke anstrengelser for at finde jollen, der altså får lov at blive liggende på havets bund.

Ingen andre personer var ombord.