'American Sniper'-morder dømt i nat

Manden, der likviderede USA's mest omtalte snigskytte Chris Kyle, sendt bag tremmer for livstid

(Video: AP)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): En kold, beregnende morder. Sådan lød dommerens ord, der dernæst blev fulgt op af en livstidsstraf til den 27-årige Eddie Ray Routh sent i nat dansk tid. 

Eddie Ray Routh stod tiltalt for dobbeltmordet - likvideringen - af to krigsveteraner på en skydebane i Texas i 2013, hvor han skød 35-årige Chad Littlefield og kammeraten Chris Kyle.

Tiltalt for drab på 'American Sniper': Nu begynder retssagen

Fik smertefuld død
Sidstnævnte Kyle er bedre kendt som den legendariske finskytte, om hvem Clint Eastwood har skabt en Hollywood succes med filmen 'American Sniper', der netop har vundet en Oscar.

Chris Kyle, der blev kendt for sine 160 træffere som finskytte i Irak, blev dræbt med 6 skud - fem i ryggen og et i hovedet, mens Littlefield blev skudt 7 gange.

Begge krigsveteraner arbejdede for at hjælpe andre veteraner og var blevet kontaktet af Rouths desperate mor, som ikke anede, hvad hun skulle stille op med sin søn. Blot en uge inden drabene var Routh blevet udskrevet fra en psykiatrisk institution.

Under retssagen er det kommet frem, at Eddie Routh med egne ord kortsluttede, blandt andet fordi Littlefield på et tidspunkt ikke deltog i træningen på skydebanen.

Som noget af det sidste i retssagen måtte Littlefields familie høre på, hvor makaber en død hendes søn fik. For mens Chris Kyle fik en hurtig død, led Littlefield en lang og smertefuld død på skydebanen.

American Sniper: Sandheden om virkelighedens dræbermaskine  

Kørte på fastfood-restaurant efter drab
Efter henrettelsen tog Routh først til fastfood-restauranten Taco Bell, hvor han fortærede to burritos. Han kørte dernæst til sin søster og fortalte, hvad han havde gjort. Hun ringede kort efter skrækslagen 112 (911, red.), da hun var bange for, hvad broderen kunne finde på at gøre mod hende.

Eddie Ray Routh fortsatte dernæst med at køre rundt i Chris Kyles bil og ramte flere bilister, før politiet endelig fik ham stoppet og anholdt.

Eddie Ray Routh, der selv er krigsveteran fra Irak, havde erklæret sig sindssyg i gerningsøjeblikket, skizofren og psykotisk, men den forklaring valgte nævningene altså ikke at dømme efter.

American Sniper kort før han blev dræbt: 'Den mand er binde-gal'

Forældre begejstrede
Allerede to timer efter endt procedure i sagen tirsdag aften lokal tid var dommen klar.

Her blev Eddie Ray Rouths påståede sindssyge pure afvist. Han blev derfor kendt skyldig og idømt en livstidsdom uden mulighed for prøveløsladelse.

Det var derfor et følelsesladet øjeblik for ofrenes familier i Stephenville, Texas i nat, da dommen endelig var blevet afsagt kl. 22.30 lokal tid.

- Vi har ventet to år for at gud skulle skaffe os retfærdighed. Gud har bevist at han er trofast. Vi er begejstrede for aftenens dom. Tak for jeres medfølelse og for jeres respekt. Tak, lød det fra Judy Littlefield, Chad Littlefields mor, foran retten.

Den 27-årige Routh har tidligere, ifølge sin far, udtalt, at han hellere ville dø end at være lukket inde bag tremmer på livstid. Men det er dog nu udsigterne for resten af hans liv.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær