Amerikaner på nordkoreansk tv: Jeg er skyldig

Stjal propaganda-banner: 21-årige Otto Frederick Warmbier har været spærret inde i Nordkorea i to måneder

Amerikaner på nordkoreansk tv: Jeg er skyldig

Se den gruopvækkende optagelse her (Video)

- Jeg bønfalder jer om tilgivelse. Please! Jeg har begået mit livs værste fejltagelse.

Den amerikanske studerende Otto Frederick Warmbiers ansigt krakelerede i tårer, efter at han i detaljer havde tilstået sin alvorlige forbrydelse.

Den består i at have stjålet et nordkoreansk propaganda-banner fra et hotel under en tur til det lukkede land.

Tilståelsen skete for snurrende kameraer ved en pressekonference mandag morgen lokal tid i Folkets Kulturpalads i Nordkoreas hovedstad Pyongyang og er nu blevet videreformidlet til Vesten, skriver blandt andre CNN.

Den 21-årige mand har i to måneder været fængslet i Nordkorea, efter at han efter eget udsagn blev arresteret i Pyongyangs lufthavn på vej ud af landet med tyvegodset.

Sydkoreanske spioner: Nordkorea forbereder terrorangreb

Ifølge de nordkoreanske myndigheder har den anholdte frivilligt valgt at indrømme sin forbrydelse på tv, men udenlandske fanger i Nordkorea har tidligere tilbagekaldt tilståelser, som, de hævder, er givet under tvang.

Tv-optagelserne, som du kan se over artiklen, viser, hvordan Otto Frederick Warmbier med tunge skuldre og et papir i hænderne blev ført ind til pressemødet - flankeret af to marcherende nordkoreanske soldater.

Kim og Kim morede sig i baggrunden
Med billeder af to storsmilende diktatorer - de afdøde Kim Il-sung og hans søn og efterfølger Kim Jong-il - i baggrunden forklarede den studerende fra University of Virginia herefter foran flere tilhørere, hvordan han havde planlagt og siden gennemført sin forbrydelse.

Nordkorea fyrede den af: Her kæler Kim Jong-Un for sin kæmpe-raket

Med tilsyneladende overdreven tydelig udtale af alle ord læste han op fra det medbragte papir:

- Tidligt om morgenen 1. januar begik jeg min forbrydelse, lyder det fra den unge mand, som efter alt at dømme for at rette fokus mod sig selv med venstre hånd klappede sig på brystet og lod blikket vandre mod skaren af tilskuere.

- Jeg tog det vigtige politiske slogan fra personaleområdet på Yanggakdo International Hotel. Målet var at skade det koreanske folks arbejdsmoral og motivation. Efter at have begået min forbrydelse mod det Den Demokratiske Folkerepubliks folk og regering, blev jeg anholdt, lyder det fra den studerende, som var klædt i lys blazer, stribet skjorte og lyst slips, og på det tidspunkt stadig havde kontrol over sig selv.

USA sender avanceret kampfly til Sydkorea

Oplæsningen af det, der kunne lyde som et manuskript skrevet af en ansat i diktatur-styret, fortsatte:

- Jeg er meget imponeret over den nordkoreanske regerings humanitære behandling af alvorlige kriminelle som mig selv og over deres meget retfærdige retsprocedurer. Jeg forstår alvoren af min forbrydelse og har intet begreb om, hvilken straf der venter mig. Men jeg bønfalder det nordkoreanske folk og regering om at tilgive mig. Og jeg beder gud om, at jeg kan komme hjem til min familie.

Nordkorea: CIA er indblandet
Efter tilståelsen og den dybe anger rejste den unge mand sig op og bukkede dybt for forsamlingen, før han brød sammen og hulkende bad de tilstedeværende om forladelse.

Ifølge Nordkoreas nyhedsbureau KCNA forklarede han ved pressekonferencen desuden, at et medlem af en Metodist-kirke havde lovet ham en bil, hvis han tog et trofæ med hjem.

Ifølge CNN er CIA ifølge beskyldningerne også involveret i den 21-åriges forbrydelse, og han fortryder ifølge nordkoreanske medier, at han lod sig lokke af de amerikanske myndigheder til at begå en forbrydelse i landet.

Det Amerikanske Udenrigsministerium bekræfter, at en amerikansk borger er tilbageholdt i Nordkorea, men ønsker på grund af sin tavshedspligt ikke at uddybe sagen.

Det amerikanske udenrigsministerium fraråder kraftigt amerikanere at rejse til Nordkorea, hvor man fra tid til anden tilbageholder udlændinge for at lægge pres på modstandere.