Amerikansk blogger hakket til døde i Bangladesh

En kendt amerikansk blogger blev torsdag angrebet og dræbt med machete på åben gade i Bangladesh

Politiet undersøger gerningsstedet, hvor den amerikanske blogger, Avijit Roy, blev dræbt med en machete i går i Bangladesh. (Foto: Rajib Dhar/AP)
Politiet undersøger gerningsstedet, hvor den amerikanske blogger, Avijit Roy, blev dræbt med en machete i går i Bangladesh. (Foto: Rajib Dhar/AP)

Avijit Roy var ateist og grundlægger af bloggen Mukto-Mona og kendt som forkæmper for liberale og sekulære værdier. Han blev født i Bangladesh, men har boet i USA i flere år, inden han i går blev dræbt, da han var på besøg i sit hjemland.

Ifølge Avijit Roys familie havde han inden drabet modtaget mange trusler fra yderligtgående islamister, som var utilfredse med det, han skrev på sin blog, skriver The Guardian.

Konen mistede en finger
Den 42-årige Avijit Roy og hans kone deltag torsdag i en bogmesse i Dhaka i Bangladesh. På vej hjem blev de stoppet og angrebet med macheter af to endnu ukendte mænd.

- Han døde på vej til sygehuset. Hans kone blev også alvorligt såret. Hun mistede en finger, har politiets talsmand fortalt lokale medier, ifølge The Guardian.

Avijit Roy er den anden blogger, som er blevet dræbt i Bangladesh i løbet af de seneste to år. Yderligtgående islamister har længe krævet, at ateister som blogger, skal henrettes offentligt, og at der skal indføres nye love, som forbyder at kritisere islam.

I 2013 blev ateisten og bloggeren Ahmed Rajib Haider dræbt af medlemmer af en islamisk gruppe i Bangladesh. Drabet udløste store protester landet over, men de islamiske grupper fortsætter deres kampagner mod ytringer, de ikke bryder sig om.

Regeringen i Bangladesh har delvist imødekommet islamisterne ved at arrestere flere ateist-bloggere og blokere sider, som anklages for at være blasfemiske.

Ikke bekræftet at det var islamister
Politiet har beslaglagt de to macheter, som blev brugt under angrebet i går, men det er endnu ikke bekræftet, om gerningsmændene er islamister.

Men ifølge Avijit Roys far, Ajoy Roy, havde sønnen modtaget en række truende e-mails og beskeder på sociale medier fra yderligtgående islamister, som ikke brød sig om, det han skrev, skriver The Guardian.

- Han var en sekulær humanist og har skrevet omkring ti bøger, blandt dem den berømte bog "Troens virus", fortæller faren.

Bangladesh er det fjerde mest folkerige muslimske land i verden, hvor omkring 90 procent af befolkningen på 160 millioner er muslimer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter