Amerikansk dommer skudt og såret på vej til retsbygning

En dommer i Ohio er blevet skudt på vej til retsbygning

En mistænkt er blevet dræbt, mens en anden er tilbageholdt af politiet efter en skudepisode ude foran en retsbygning i Ohio.

Her er en dommer blevet skudt og såret på vej ind i bygningen. Herefter blev hans straks fløjet til nærmeste hospital, og han tilstand er angiveligt stabil, efter han er blevet opereret. Det skriver skriver AP.

Episoden fandt sted mandag morgen, lokal tid, nær en retsbygning i Steubenvill, der ligger lige knap 50 kilometer fra Pittburgh i Pennsylvania. Her blev den ene mistænkte dræbt, efter han havde affyret skud mod dommer Joseph Bruzzese Jr.

En mand, som sad i bilen sammen med den mistænkte, blev efterfølgende taget med at politiet.

Ventede på dommeren
Ifølge The Washington Post ventede den mistænkte angiveligt på, at dommeren skulle ankomme til retsbygningen. Da det skete, løb han hen mod den 65-årige dommer og begyndte at skyde. Dommeren selv affyrede fire-fem skud mod den mistænkte, mens også en retsbetjent skød mod mistænkte og dræbte ham.

Det forklarer en meget berørt politichef, Fred J. Abdalla:

- Det gør ondt. Det første, der sker mandag morgen, er, at en dommer bliver skudt foran sin retsbygning. Dette var baghold. Et mordforsøg på vores dommer, forklarer han.

Politiet er på nuværende tidspunkt i færd med at undersøge, om der er en forbindelse mellem dommeren og den dræbte. Mens efterforskningen står på vil retsbygningen være spærret