Amerikansk politi jagter seksdobbelt drabsmand

Voldsomt familieopgør i USA koster seks mennesker livet. Politiet er på sporet af den formodede gerningsmand

Politiet omringede et hus i Souderton hvor en mistænkt menes at have barrikaderet sig (Foto: AP)
Politiet omringede et hus i Souderton hvor en mistænkt menes at have barrikaderet sig (Foto: AP)

En bevæbnet mand har mandag dræbt seks mennesker og såret en alvorligt i en serie af skudepisoder i nærheden af den nordøstligt beliggende amerikanske by Philadelphia, oplyser myndighederne, mens politiet jager den mistænkte.

Alle syv ofre har en familiær forbindelse til den formodede gerningsmand, der er identificeret som den 35-årige Bradley William Stone, siger anklagemyndigheden i Montgomery County i Pennsylvania.

Krimi Krigsveteran amok i Pennsylvania - tog på drabstogt

Politiet siger, at Stone, der muligvis er klædt i militæruniform, skal ses som bevæbnet og farlig.

Myndighederne har ikke givet noget motiv for skyderierne.

En af de dræbte menes at være en kvinde, der blev dræbt i sit hjem midt i nat. Hendes nabo har fortalt lokale medier, at den mistænkte efterfølgende forlod hjemmet med hendes børn.

ABC tvs partner WPVI har tidligere meddelt, at den formodede gerningsmand er tidligere soldat.

Skyderierne fandt sted på tre forskellige steder i Souderton, Lansdale og Lower Salford, der er forstæder til millionbyen Philadelphia.

Politiet ransager ifølge anklagemyndigheden et fjerde sted omkring 30 kilometer nordvest for Pittsburgh i byen Pennsburg, hvor Stone bor.

Forstærkninger er blevet udkommanderet for at hjælpe til med menneskejagten på Stone, som går med stok eller benytter en rollator ifølge politiet.

Der blev slået alarm om den første skudepisode klokken 03.55 (klokken 09.55 dansk tid) i Souderton. Da politiet ankom til stedet, fandt betjentene en kvinde dræbt.

Kort efter fulgte to nye opkald, hvilket fik politiet til at rykke ud til forskellige steder, hvor ligene af mennesker, der var blevet skudt på klos hold, blev fundet.