Amerikansk soldat sigtet: Spionerede for Kina

Løjtnanten har arbejdet med på nogle af de missioner, som har været med til at indsamle viden til militæret i USA

Det er myndighederne i USA, som igennem et år har undersøgt manden for, om han har spioneret for Kina og Taiwan. Billedet her er af manden taget i 2008 (Foto: AP)
Det er myndighederne i USA, som igennem et år har undersøgt manden for, om han har spioneret for Kina og Taiwan. Billedet her er af manden taget i 2008 (Foto: AP)

En amerikansk mand, som arbejdet ved flåden som løjtnant og befalingsmand, er kommet på gyngende grund, efter myndighederne har sigtet ham for at dele hemmelige oplysninger med personer i Taiwan og Kina.

Det skriver US Navy Institute blandt andre.

Manden er oprindeligt født i Taiwan, men har amerikansk statsborgerskab, og han har altså arbejdet som specialist i forhold til at indsamle viden gennem fly-missioner.

Spionerede og overdrog viden
US Navy Institute er kommet i besiddelse af anklageskrifterne i sagen, hvor det fremgår, at den 39-årige mand angiveligt har overdraget informationer til sin kinesiske kæreste og andre personer i sin fritid. Efterfølgende har han angiveligt løjet over for sin arbejdsplads om, hvor han har været, og hvad han har lavet.

Han skulle yderligere have spioneret to gange og forsøgt at gøre det tre gange.

Derudover skulle han have gået imod amerikansk militærlovgivning ved at have besøgt prostituerede.

Største hemmeligheder
Ifølge det amerikanske medie er selve metoderne bag at indsamle viden gennem fly-missioner nogle af de mest hemmeligholdte i hele militæret. Derfor anser man det som en alvorlig forbrydelse, som den 39-årige mand er sigtet for.

Manden kom til USA med sin familie som teenager, og i 2008 skrev militæret en rapport om ham, som lovpriser manden. Det skriver The New York Times.

I rapporten står der blandt andet, at familien måtte flytte halvvejs om jorden, og måtte lære nye sprog, inden de kunne slå sig ned. Den nu sigtede mand sagde ifølge mediet dengang:

- Jeg har altid drømt om at komme til USA - det forjættede land.

Manden blev anholdt i september, men FBI og flåden i USA undersøger stadig sagen.