’Amerikas Maddie McCann’ forsvandt fra sit værelse for fem år siden - nu er hendes lig fundet

Resterne af seks-årige Isabel fra Arizona er blevet fundet. Politiet er sparsomme med oplysninger om fundet af den lille pige

Sagen om Isabel Celis er endnu ikke blevet opklaret. Men nu har politiet fundet hendes lig. Foto: Privat
Sagen om Isabel Celis er endnu ikke blevet opklaret. Men nu har politiet fundet hendes lig. Foto: Privat

Det rystede hele Amerika, da en seks år gammel pige på mystisk vis forsvandt fra sit værelse i familiens hus i Tucson i den amerikanske stat Arizona.

Sagen om den forsvundne skolepige Isabel Celis blev i flere tilfælde sammenlignet med Den mystiske krimisag om britiske Madeleine McCann, som for snart ti år siden forsvandt fra en ferielejlighed i Algarve i Portugal.

Isabel Celis’ pludselige forsvinden den 20. april 2012 satte gang i en storstilet eftersøgning, som involverede flere tusinde politibetjente, men der var intet spor af den lille pige. Hun blev sidst set liggende i sin seng sent om aftenen, men var forsvundet morgenen efter, hvor politiet modtog et hjerteskærende alarmopkald fra de panikslagne forældre.

Nu er der imidlertid nedslående nyt i Celis-sagen, hvor politiet i går meddelte, at de jordiske rester af den lille pige er blevet fundet i et øde område. Det skriver blandt andre NY Daily News.

Liget af en lille pige blev allerede fundet for omkring en måned siden, men er først nu via dna-tests blevet identificeret som Isabel Celis.

Vidner hørte mandestemme
Politiet er ikke videre meddelsomme med detaljer om fundet af den lille pige, men oplyser, at det ’ikke var tilfældigheder’, der førte dem til det øde område, hvor liget blev fundet.

Dagen efter Isabel Celis' mystiske forsvinden hang løbesedler med hendes billede overalt. Foto: ZUMA Press
Dagen efter Isabel Celis' mystiske forsvinden hang løbesedler med hendes billede overalt. Foto: ZUMA Press
 

- Det er ikke den afslutning, vi alle havde håbet på, men det er heller ikke afslutningen på sagen, siger politichef Chris Magnus, som fortæller, at politiet arbejder på højtryk på at få opklaret sagen om pigens død. Politiet vil ikke oplyse, hvor lang tid, det vurderes, at pigens lig har ligget det sted i ørkenen, hvor det blev fundet. Der foreligger heller ingen oplysninger om, hvorvidt politiet har nogen mistænkte.

Tilbage i 2012, da Isabel Celis forsvandt, meldte politiet ud, at der var nogle ’mistænkelige forhold omkring en indgang’ i familiens hjem. Rygter gik på, at det var pigens vindue, der var blevet brudt op, og at en gerningsmand havde bortført hende derfra.

Vidner kunne dengang berette, at de havde hørt en mandestemme og gøen fra en hund den morgen, den seks-årige Arizona-pige forsvandt.

Isabel Celis’ familie har i forbindelse med fundet af hendes lig sendt en udtalelse ud til medierne, hvor de siger:

- Vi vil gerne takke lokalsamfundet for den støtte, de kontinuerligt har vist for Isa (Isabel, red.) gennem årene, og for at nægte at opgive håbet. Nu er det vores tid til at sørge. Vi vil gerne bede om respekt for vores privatliv i denne tid, så vi kan gøre det.’

Følger du den mystiske sag om den forsvundne britiske pige Madeleine McCann? For nylig kom en krimi-ekspert med en vild påstand om Maddie.