Amin Skov fra Vejlegården får forhøjet sin erstatning

Amin Skov krævede millionerstatning efter sigtelse for brandstiftelse. Han får nu 20.000 kroner.

Den tidligere forpagter af Restaurant Vejlegården i Vejle Amin Skov har fået forhøjet sin erstatning for frihedsberøvelse i forbindelse med en sigtelse for brandstiftelse.

Det oplyser TV Syd fredag.

Amin Skov havde krævet en millionerstatning, men blev i januar sidste år tilkendt 12.550 kroner for frihedsberøvelse.

Dette beløb er nu blevet forhøjet, så han får 6200 kroner mere. Den samlede erstatning løber dermed op i 20.000 kroner, oplyser TV Syd.

Den tidligere forpagter kom i mediernes søgelys og fik stor politisk bevågenhed i forbindelse med en fire år lang konflikt med fagforeningen 3F, som han nægtede at tegne overenskomst med.

I december 2012 udbrød der brand på Vejlegården, og politiet sigtede i januar året efter Amin Skov for at have sat ild til restauranten for at få udbetalt penge fra sit forsikringsselskab.

Amin Skov var gennem et timelangt grundlovsforhør, men blev løsladt. Sigtelsen mod ham blev dog opretholdt indtil 12. juli 2013, hvor politiet frafaldt den.

Efterfølgende krævede Amin Skov 1,5 millioner kroner i erstatning for økonomisk tab og frihedsberøvelse. Med den nye afgørelse er erstatningsbeløbet endt på 20.000 kroner.

Efter branden og konflikten med 3F gik Amin Skov konkurs. Restauranten blev en overgang forsøgt genåbnet af en gruppe private investorer med hans kone som bestyrer og ham selv som køkkenchef.

Restauranten har i dag nye ejere. Etablissementet har skiftet navn til Robertos og tegnede i april overenskomst med 3F.