Amok i lufthavn: Smadrede computere i Kastrup

Australier varetægtsfængslet efter voldsom adfærd i ankomsthal

En 26-årig australier er i dag blevet varetægtsfængslet i en atypisk sag, der inkluderer hærværk på otte computerskærme i Københavns Lufthavn Kastrup.

Selv nægter han sigtelsen, men ved gårsdagens grundlovsforhør forklarede han, at han var psykotisk, fordi han havde indtaget stoffer.

Selv om sigtelsen nægtes, så kan han godt huske, at han smadrede det omtalte elektroniske udstyr.

Ved retsmødet forklarede han, at han opholdt sig to dage i København, og han onsdag egentlig skulle have været videre til London.

I forvejen lider han af psykisk ustabilitet. Men under besøget i København havde han indtaget både kokain, MDMA og Rohypnol. Han plejer ikke at tage stoffer, og det her var første gang, forklarede han.

Hjemme i Australien er han i behandling for sin psykiske lidelse, hvorfor han får medicin. Ved retsmødet kunne han dog ikke huske, præcis hvilken diagnose der stillet på ham. Ved retsmødet kom det ikke frem i hvilken forbindelse, han kom i kontakt med de forskellige stoffer, han indtog, før han tog ud i lufthavnen.

Men, hvorfor han gik amok i lufthavnen, kunne han ikke gøre rede for. Han kunne heller ikke forklare, hvad der gik gennem hans hoved, mens det udspandt sig.

Han huskede ligeledes, at han også bed en mand, der forsøgte at tilbageholde ham efterfølgende. Derfor er han også sigtet for vold.

Ved retsmødet dokumenterede anklageren, Louise Nielsen, hvordan politiet var blevet kaldt til stedet, hvor en mand smadrede computere og kastede med stole. Det skete i afgangshallen mellem skrankerne 125 og 132.

Til hærværket anvendte manden en metalstolpe.

Et vidne, der betjente en pult ved indtjekningen, så anholdte, og råbte til denne, om han skulle med et fly. Herefter tog anholdte metalstolpen, hvorefter han hoppede om bag indtjekningspulten og begyndte at smadre computere.

Manden, der blev bidt, arbejder som vagt i Kastrup, og blev kaldt dertil efter at være blevet tilkaldt af en alarm.

Efter anholdelsen blev anholdte bragt til Digevej på Amager, hvor han blev skønnet uegnet til indlæggelse. Herefter blev anholdte bragt til Hvidovre Hospital. En psykiater havde meddelt til DV, at anholdte var egnet til fremstilling og udskrevet fra Hospitalet.

Ved dagens retsmøde blev manden fængslet i foreløbigt 13 dage.