Amok på psykiatrisk: Plejere ramt af knytnæveslag

Rasende 30-årig mandlig patient sigtet for at have slået plejere med bare næver under slagsmål - han blev selv ramt af hjertestop under det tumultariske overfald

Det voldsomme slagsmål mellem en mandlig patient og flere plejere skete her på den særlige retspsykiatriske afdeling R6 på Sct. Hans Hospital i Roskilde. Foto: Miriam Dalsgaard
Det voldsomme slagsmål mellem en mandlig patient og flere plejere skete her på den særlige retspsykiatriske afdeling R6 på Sct. Hans Hospital i Roskilde. Foto: Miriam Dalsgaard

Det var en 30-årig patient, som sent mandag blev sigtet for et voldsomt korporligt angreb på flere plejere. Overfaldet udspillede sig på den retspsykiatriske afdeling R6 i Roskilde.

Det oplyser Martin Bjerregaard, pressemedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

- To plejere blev ifølge vores oplysninger ramt af slag med bare næver. Han havde ikke kniv, skåret glas eller andre våben på sig. Det kan jeg lige så godt slå fast med det samme, siger politiets talsmand.

De forslåede plejere blev kørt på skadestuen, hvor de modtog behandling. Martin Bjerregaard bekræfter, at de fysiske skader ikke er alvorlige.

Den 30-årige patient er sigtet for vold mod personer i offentlig tjeneste efter straffelovens paragraf 119, og politiet efterforsker nu, hvad der kan have udløst hans vrede og angrebet på afdelingens personale.

- Vi skal finde ud af, hvad hans motiv kunne være, siger Martin Bjerregaard.

Dramatisk livredning
Hændelsesforløbet kulminerede omkring klokken 21.20, og to minutter senere modtog alarmcentralen et ophold med anmodning om hurtig assistance.

Det viste sig, at overfaldsmanden pådrog sig hjertestop, mens han blev passiviseret af plejerne.

Der blev øjeblikkeligt sat en hjerte/lunge-redning i værk, og manden blev senere meldt udenfor livsfare.

Situationen var ifølge Martin Bjerregaard under kontrol, da de første politifolk kom til stede.

Det er uklart, hvorfor patienten var indlagt på Sct. Hans Hospital i Roskilde. Men de logerende på afdeling R6 er enten varetægtsfængslet i surrogat eller dømt til anbringelse.